Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Antwoorden op veelgestelde vragen op de live chat van Hoeveelkrijgjij.nl

Op Hoeveelkrijgjij.nl kun je bij vragen over het berekenen van je belastingteruggave en het indienen van je belastingaangifte via een chatvenster de hulp inschakelen van een van onze medewerkers; hij of zij probeert je vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, en jou zo verder te helpen. Elke week worden er op deze manier veel vragen gesteld en beantwoord. In de afgelopen tijd stelden velen van jullie de volgende vraag:

“Kan ik zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht?”

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Sommige jongeren komen er pas bij hun jaarlijkse belastingaangifte achter dat ze over het afgelopen jaar of over de afgelopen jaren zorgtoeslag hadden kunnen aanvragen en ontvangen; bijvoorbeeld doordat ze hier een artikel over zijn tegengekomen op Hoeveelkrijgjij.nl. Aangezien de zorgtoeslag kan oplopen tot een kleine duizend euro per jaar, vragen deze jongeren zich soms hardop af, of ze zorgtoeslag nog met terugwerkende kracht kunnen aanvragen en ontvangen. Hoeveelkrijgjij.nl zet alles wat je moet weten voor jou op een rijtje!

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een financiële tegemoetkoming in de kosten voor je zorgverzekering; met deze tegemoetkoming helpt de overheid mensen met een kleiner inkomen bij het betalen van hun zorgverzekeringspremie. Of en op hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt, is afhankelijk van je jaarinkomen en van (het jaarinkomen van) een eventuele toeslagpartner.* De zorgtoeslag voor een persoon zonder toeslagpartner bedroeg in 2015 maximaal €78,- per maand en in 2016 maximaal €83,- per maand. Wil jij berekenen op hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt? Dat kan hier! Een overzicht van alle bedragen in 2015 en 2016 vind je hier!

De zorgtoeslag wordt maandelijks rond de twintigste van de voorgaande maand uitbetaald: zo wordt je toeslag voor mei 2016 bijvoorbeeld op 20 april 2016 overgemaakt; een overzicht van alle betaaldata van 2016 vind je hier!


* De meeste jongeren hebben (nog) geen toeslagpartner. Wil jij weten of je een toeslagpartner hebt, en zo ja, wie jouw toeslagpartner is? Doe deze test op Belastingdienst.nl!

Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht?

Dat kan! Je kunt nog tot 1 september 2016 zorgtoeslag aanvragen voor 2015! Wil jij nog zorgtoeslag aanvragen voor 2014, 2013 of 2012? Dat kan helaas niet meer, behalve als je voor dat jaar al uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting hebt aangevraagd en gekregen! Je kunt je zorgtoeslag aanvragen via Mijn toeslagen of via de app Jouw zorgtoeslag. Om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen, moet je overigens wel aan een aantal voorwaarden voldoen; de voorwaarden voor 2015 en 2016 vind je hier en hier!

Heb jij ook recht op huurtoeslag?

Maak een berekening! Ook je huurtoeslag voor 2015 kan je nog tot 1 september 2016 aanvragen!

Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!