Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Veel jongen hebben naast hun studie een bijbaantje waarmee ze geld verdienen. Maar er zijn ook studenten die geen inkomsten hebben. Je hebt geen inkomen, maar moet wél de premie van je zorgverzekering betalen. Een zorgverzekering afsluiten is immers verplicht. Daarom kan je ook als je geen inkomen hebt, gewoon zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Zorgtoeslag aanvragen

Welke inkomsten tellen niet mee voor de zorgtoeslag?

Iedereen moet eten en wonen, dus geld hebben. Maar niet alle inkomsten die je hebt, tellen bij de belastingdienst mee als inkomen. Om te beginnen telt je studiefinanciering niet mee. Ook de bijdrage die je ouders je misschien geven, telt niet mee als inkomen.
Als je nog inkomsten hebt uit voorgaande jaren (een nabetaling) dan hoef je die ook niet mee te rekenen. Zo heb je misschien een aardig inkomen, maar kan je bij je aanvraag zorgtoeslag toch € 0 aan inkomsten invullen.

Welke inkomsten tellen wél mee voor de zorgtoeslag?

Inkomsten uit werk tellen mee bij de bepaling van de hoogte van je zorgtoeslag. Als je een baan(tje) hebt, dan heb je inkomen dat meetelt. Je hebt dan ook een loonstrook waarop staat hoeveel je verdient. De belastingdienst vraagt naar je jaarinkomen. Dit noemen zij het toetsingsinkomen. Om je toetsingsinkomen te berekenen moet je alle inkomsten van een jaar bij elkaar optellen. Misschien weet je niet goed hoe hoog je inkomsten zijn. Maak dan gebruik van de rekenhulp op de website van de belastingdienst.


Is het beter om geen inkomsten te hebben voor de zorgtoeslag?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat hoe meer je verdient, hoe minder zorgtoeslag je krijgt. Het lijkt dan misschien aantrekkelijk om geen bijbaantje te hebben. Je wilt niet dat het beetje geld dat je verdient, weer van je zorgtoeslag af gaat. Zo werkt het gelukkig niet. Pas als je inkomen een bepaalde hoogte krijgt, zal je dat merken aan de hoogte van je zorgtoeslag.
Je kunt wel bijna € 20.000,– aan inkomen hebben zonder dat je zorgtoeslag naar beneden gaat.

Kan ik zorgtoeslag aanvragen als ik geen inkomen heb?

Kan ik zorgtoeslag aanvragen als ik geen inkomen heb?

Kan ik mijn zorgverzekering wel betalen als ik geen inkomen heb?

Het lijkt gek: je hebt geen inkomen maar bent wel verplicht premie te betalen voor je zorgverzekering. De zorgtoeslag die je in dat geval krijgt is nét voldoende om de premie van de basisverzekering te betalen. Wil je een meer uitgebreide verzekering dan moet je dat op de een of andere manier zelf betalen.


Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!