Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Als je zorgtoeslag ontvangt dan heb je die zelf aangevraagd en daarbij gegevens vertrekt aan de belastingdienst. Als deze gegevens niet, of niet meer, kloppen dan het gebeuren dat je je zorgtoeslag geheel of gedeeltelijk moet terugbetalen. Je kunt er dus het beste voor zorgen dat de belastingdienst altijd beschikt over de juiste gegevens.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Zorgtoeslag aanvragen

Oorzaken terugbetalen zorgtoeslag

Er zijn een paar mogelijkheden waarom je je zorgtoeslag moet terugbetalen. Het kan zijn dat je een deel moet terugbetalen of alle zorgtoeslag die je hebt ontvangen moet terugbetalen. Mogelijke oorzaken waarom je zorgtoeslag moet terugbetalen zijn:
– je hebt meer vermogen dan je hebt opgegeven
– je hebt meer verdiend dan je hebt opgegeven
– de gegevens van je huishouden kloppen niet.


Je moet zorgtoeslag terugbetalen omdat je vermogen te groot is

Het kan gebeuren dat je in de loop van een jaar opeens een erfenis krijgt en daarmee vermogen. In dat geval zal je je zorgtoeslag moeten terugbetalen. Als je alleen woont mag je niet meer dan ruim € 100.000 aan vermogen hebben. Als je te veel vermogen hebt, dan moet je dit tijdig doorgeven aan de belastingdienst.

Waarom moet ik mijn zorgtoeslag terugbetalen?

Waarom moet ik mijn zorgtoeslag terugbetalen?

Je moet zorgtoeslag terugbetalen omdat je meer hebt verdiend

De hoogte van je zorgtoeslag wordt vastgesteld naar je inkomen. Aan het einde van het jaar maakt de belastingdienst een definitieve berekening van je inkomen en bepaalt daarmee op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt. Als blijkt dat je meer hebt verdiend dan je aan het begin van het jaar hebt opgegeven, dan moet je (een gedeelte van) de zorgtoeslag terugbetalen.

De gegevens van je huishouden kloppen niet

Als je samenwoont of samen bent gaan wonen dan moet je dat opgeven bij de belastingdienst. Jullie inkomens worden dan bij elkaar opgeteld en daarmee wordt de hoogte van de zorgtoeslag bepaald. In sommige gevallen kan dit er toe leiden dat je achteraf een deel van je zorgtoeslag moet terugbetalen.

Voorkomen terugbetalen van zorgtoeslag

Het is natuurlijk vervelend als je achteraf zorgtoeslag moet terugbetalen. Dit kan je voorkomen door de belastingdienst de juiste gegevens te verstrekken. Als er tussentijds iets verandert in je inkomen, je vermogen of de samenstelling van je huishouden dan moet je dit tijdig doorgeven. Je kunt deze wijzigingen doorgeven op je persoonlijke pagina van de belastingdienst. Zo kan je voorkomen dat je opeens geconfronteerd wordt met een terugbetaling van je zorgtoeslag.


Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!