Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Vanaf je 18e jaar moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Vanaf dat moment heb je ook recht op zorgtoeslag. Om precies te zijn heb je recht op zorgtoeslag vanaf de maand die volgt op je 18e verjaardag. Vanaf die maand moet je namelijk ook verplicht een zorgverzekering hebben. Stel, op 23 juli word je 18 jaar. Je hebt dan recht op zorgtoeslag vanaf 1 augustus.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Je wilt zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen doe je via de website van de belastingdienst. Je kunt daar een proefberekening maken, dan weet je wat je ongeveer aan zorgtoeslag kunt verwachten.
Vanaf de maand na je 18e verjaardag moet je premie betalen voor de zorgverzekering. De proefberekening kan je dus het best al een maand voor je verjaardag doen.

Extra voorwaarden om zorgtoeslag te krijgen

De belangrijkste voorwaarde om zorgtoeslag te kunnen krijgen is je leeftijd. Je moet 18 jaar of ouder zijn. Natuurlijk moet je ook een zorgverzekering hebben. Daarnaast moet je nog voldoen aan andere voorwaarden. Zo mag je niet te veel vermogen hebben. Vermogen is hetzelfde als je tegoed op je bankrekening of het hebben van een eigen huis. Als je meer dan ruim 100.000 euro hebt dan krijg je geen zorgtoeslag. Als je veel verdient, meer dan 2400 euro per maand, dan krijg je ook geen zorgtoeslag. De precieze bedragen kan je lezen op de website van de belastingdienst.


Heb ik recht op zorgtoeslag?

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Op hoeveel zorgtoeslag heb je recht?

Als je geen vermogen hebt en alleen een bijbaantje waarmee je geld verdient, dan kan je zorgtoeslag wel 80 euro per maand bedragen. Het is dus zeker de moeite waard om zorgtoeslag aan te vragen. Je hebt er bijna altijd recht op want niet veel jongeren hebben een vermogen of een hoog inkomen. Als je al getrouwd bent of samen woont of met iemand een kind hebt dan kan je een toeslagpartner hebben. In dat geval gelden weer andere regels en bedragen.

Zorg dat je je zorgtoeslag tijdig regelt

Als je 18 wordt komen er allerlei nieuwe zaken op je af die geld kosten, zoals je zorgverzekering. Dat gaat om een flink bedrag waar je gelukkig een flinke tegemoetkoming voor krijgt. Vraag je zorgtoeslag dus op tijd aan, je hebt er recht op!

Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!