Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Als je meer gaat verdienen dan kan je beter niet zelf je toeslag stop zetten maar een wijziging doorgeven aan de belastingdienst. Als je een wijziging hebt doorgegeven dan wordt deze binnen enkele weken verwerkt. Als blijkt dat je geen recht meer hebt op zorgtoeslag omdat je teveel verdient, dan zal de toeslag automatisch worden stopgezet.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Zorgtoeslag aanvragen

Ik verdien teveel maar mijn zorgtoeslag is niet automatisch stopgezet

De zorgtoeslag wordt berekend naar het inkomen over een heel jaar. Als je ergens in een jaar meer gaat verdienen dan kan het dus best zijn dat je nog wel recht hebt op zorgtoeslag.
Een voorbeeld: je woont alleen en bent in juni klaar met je studie. Vanaf juli ga je werken en verdient € 2150,– per maand. Als je zorgtoeslag wilt krijgen mag je niet meer dan ruim € 2000,– per maand verdienen. Toch heb je recht op zorgtoeslag over dat jaar omdat je maar 6 maanden zoveel verdiende. De inkomsten die je de maanden daarvoor had, bijvoorbeeld uit een bijbaantje, moet je er wel bij optellen.


Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder![/caption]

Wanneer verdien ik teveel en wordt mijn zorgtoeslag stopgezet?

Als je meer dan € 26.316,– per jaar verdient, dan wordt je zorgtoeslag automatisch stopgezet. Aan het einde van het jaar berekent de belastingdienst je definitieve inkomen. Het kan best zijn dat je toch nog recht had op een klein bedrag aan zorgtoeslag. Als je je zorgtoeslag zelf stop zet, dan maakt de belastingdienst geen berekening voor je.

Moet ik mijn zorgtoeslag zelf stopzetten als ik te veel verdien?

Moet ik mijn zorgtoeslag zelf stopzetten als ik te veel verdien?

Zorgtoeslag stopzetten en jaarinkomen doorgeven

Op “Mijn toeslagen” kan je doorgeven hoeveel je in een jaar verwacht te gaan verdienen. De belastingdienst vraagt om een jaarinkomen en niet om een maandinkomen. Je moet dus zelf uitrekenen hoeveel je ongeveer denkt te verdienen in het hele jaar. Zet je zorgtoeslag niet zelf stop, maar geef door hoeveel je verwacht te verdienen. De belastingdienst rekent zelf uit op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt. Als je helemaal geen recht hebt op zorgtoeslag dan worden de betalingen vanzelf stopgezet.

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag en definitieve berekening belastingdienst

Aan het einde van het jaar maakt de belastingdienst een definitieve berekening van je inkomsten en op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt. Als je je zorgtoeslag zelf hebt stopgezet dan doet de belastingdienst dat niet voor je. Zet je zorgtoeslag dus niet stop maar geef alleen wijzigingen door!


Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!