Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Als je naar het buitenland verhuist, kan dit effect hebben op je zorgtoeslag en andere toeslagen. Je hebt in ieder geval geen recht op huurtoeslag. Je bent altijd verplicht door te geven dat je verhuist naar het buitenland.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Hoe en waar moet ik mijn verhuizing naar het buitenland doorgeven?

Je nieuwe adres in het buitenland kan je doorgeven aan de gemeente waarin je nu, in Nederland,  woont. De gemeente zal het nieuwe adres doorgeven aan de belastingdienst. Je kunt ook zelf je verhuizing doorgeven aan de belastingdienst via een formulier dat je kunt downloaden op de website van de belastingdienst.

Krijg ik nog zorgtoeslag als ik verhuis naar het buitenland?

In bepaalde gevallen heb je recht op zorgtoeslag, ook al woon je niet meer in Nederland. Een voorwaarde om zorgtoeslag te krijgen is het hebben van een zorgverzekering in Nederland. Als je gaat studeren in het buitenland en je Nederlandse zorgverzekering aanhoudt, dan heb je nog steeds recht op zorgtoeslag. Natuurlijk moet je daarnaast ook voldoen aan de andere voorwaarden zoals niet te veel vermogen hebben of niet te veel inkomen.


Moet ik mijn verhuizing naar het buitenland doorgeven?

Moet ik mijn verhuizing naar het buitenland doorgeven?

Als ik naar het buitenland verhuis blijf ik dan hetzelfde bedrag aan zorgtoeslag ontvangen?

In sommige landen zijn de kosten voor zorg een stuk lager dan in Nederland. Daarom wordt de zogenaamde woonlandfactor toegepast. De woonlandfactor bepaalt mede de hoogte van het bedrag aan zorgtoeslag dat je krijgt. Als je wilt weten hoeveel zorgtoeslag je kunt krijgen als je naar het buitenland verhuist, dan kun je bellen met de belastingtelefoon.

Naar het buitenland verhuizen, maakt het uit naar welk land ik verhuis?

Als je naar het buitenland verhuist heb je alleen recht op zorgtoeslag in landen waarmee Nederland een sociaal zekerheidsverdrag heeft afgesloten. Dit zijn alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Daarnaast moet je natuurlijk aan alle andere voorwaarden omtrent inkomen en vermogen voldoen, en je zorgverzekering in Nederland behouden.

Je verhuizing naar het buitenland en de gevolgen voor je zorgtoeslag

Als je naar het buitenland verhuist moet je aan de gemeente in Nederland waar je het laatst woonde of rechtstreeks aan de belastingdienst je nieuwe adres in het buitenland doorgeven. De gemeente zorgt dat de belastingdienst je nieuwe adres krijgt. Als je aan alle voorwaarden voldoet, kan je ook als je in het buiteland woont, zorgtoeslag krijgen.

Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!