Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Als je via “Mijn toeslagen” je zorgtoeslag hebt stopgezet, dan krijg je hiervan bericht van de belastingdienst. Dit kan enkele weken duren. De belastingdienst zal je stopzetting verwerken. Nadat je stopzetting is verwerkt, ontvang je geen zorgtoeslag meer op je bankrekening.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Zorgtoeslag aanvragen

Heb je de maanden daarvoor wel zorgtoeslag ontvangen, dan zal de belastingdienst aan het einde van het jaar een nieuwe berekening maken. Uit de nieuwe berekening blijkt of je nog zorgtoeslag moet terugbetalen of misschien nog recht hebt op een bedrag aan zorgtoeslag.

Ik heb een stopzetting ingediend maar ik heb daarna nog zorgtoeslag ontvangen

Als je een stopzetting zorgtoeslag indient, dan heeft de belastingdienst tijd nodig om die aanvraag te verwerken. Het kan gebeuren dat je na je stopzetting toch nog een bedrag aan zorgtoeslag op je rekening krijgt. Het kan zelfs voorkomen dat je nog twee maanden zorgtoeslag ontvangt na je stopzetting. Dit is afhankelijk van het moment waarop jij je stopzetting hebt ingediend.


Ik heb een stopzetting ingediend maar ik wil toch weer zorgtoeslag ontvangen

Het kan voorkomen dat je je zorgtoeslag hebt stopgezet en daar later spijt van krijgt. Misschien is bijvoorbeeld je persoonlijke situatie opeens veranderd. Je kunt dan via “Mijn toeslagen” op de website van de belastingdienst weer een nieuwe aanvraag zorgtoeslag doen. Vul het formulier in en geef al je gegevens door. Als je aan alle voorwaarden voldoet, dan krijg je weer maandelijks je zorgtoeslag op je bankrekening.

Wat gebeurt er als ik een stopzetting zorgtoeslag heb ingediend?

Wat gebeurt er als ik een stopzetting zorgtoeslag heb ingediend?

Ik heb mijn zorgtoeslag stopgezet maar had toch recht op zorgtoeslag

Als je je hebt vergist en je zorgtoeslag hebt stopgezet terwijl je er wel recht op had, dan is dat geen probleem. Je kunt opnieuw zorgtoeslag aanvragen en krijgt over de maanden dat je recht had op zorgtoeslag een nabetaling. Meestal ontvang je dat bedrag in één keer, en daarna krijg je weer maandelijkse betalingen.

Ik heb mijn zorgtoeslag stopgezet, is dat wel verstandig?

Je kunt beter niet zelf je zorgtoeslag stopzetten. Stuur in plaats daarvan wijzigingen in je inkomen, vermogen en persoonlijke situatie naar de belastingdienst via “Mijn toeslagen”. De belastingdienst berekent dan zelf óf, en zo ja op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt. Aan het einde van het jaar maakt de belastingdienst een definitieve berekening en krijg je nog een nabetaling of moet je een deel terugbetalen. Als je op tijd alle wijzigingen doorgeeft, dan hoef je meestal niets terug te betalen.


Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!