Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Wat is dat eigenlijk zorgtoeslag?
Zorgtoeslag is een bedrag dat je krijgt van de belastingdienst als tegemoetkoming voor de kosten van je zorgverzekering. Om zorgtoeslag te krijgen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.


Wie heeft recht op zorgtoeslag?

Om zorgtoeslag te kunnen krijgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. je moet 18 jaar of ouder zijn
  2. je moet een Nederlandse zorgverzekering hebben
  3. je inkomen mag niet te hoog zijn
  4. je vermogen mag niet te hoog zijn
  5. je moet de Nederlandse nationaliteit hebben of een verblijfsvergunning.

Hoeveel zorgtoeslag kan ik krijgen?

Hoe hoger je inkomen, hoe lager je zorgtoeslag. Het maximale bedrag aan zorgtoeslag dat je kunt krijgen is € 942,– per jaar voor een alleenstaande. Je zorgtoeslag wordt per maand betaald, dus je kunt maximaal € 78,50 per maand aan zorgtoeslag krijgen. Woon je samen dan krijg je maximaal € 1.791,– per jaar. Dat is € 149,25 per maand.
Deze bedragen krijg je als je het wettelijk minimum loon of minder verdient.

Zorgtoeslag en inkomen & vermogen

Verdien je meer dan het wettelijk minimum loon dan zal je zorgtoeslag lager worden naarmate je inkomen hoger is. Je hebt helemaal geen recht meer op zorgtoeslag als je inkomen hoger is dan
€ 26.316,– (voor alleenstaanden) of € 32.655 (meerpersoonshuishoudens).
Als je vermogen te hoog is heb je ook geen recht op zorgtoeslag. Als alleenstaande mag je niet meer dan € 103.423,– aan vermogen hebben.


Algemene informatie over zorgtoeslag

Algemene informatie over zorgtoeslag

Waarom krijg ik zorgtoeslag?

Je bent verplicht een ziektenkostenverzekering af te sluiten terwijl de kosten van een verzekering hoog zijn. Zeker als je weinig inkomen hebt, kan dat een probleem zijn. Om mensen die weinig verdienen tegemoet te komen, betaalt de overheid een deel van hun ziektenkostenverzekering. Als je de goedkoopste verzekering afsluit, kan je met je zorgtoeslag de premie van een basisverzekering net betalen.

Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!