Huurtoeslag is een toeslag (bijdrage) die er voor zorgt dat je minder huur hoeft te betalen. Het is een bijdrage vanuit de overheid, betaald door belastingen. Je kunt huurtoeslag aanvragen als de balans tussen huur en inkomen niet klopt. Vroeger (2005 en eerder) heette de huurtoeslag nog huursubsidie. Hoeveelkrijgjij.nl geeft je alle informatie over huurtoeslag.


Huur & inkomen

Zoals we al zeiden moet de balans tussen huur en inkomen scheef zijn om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Dit alles hangt dus af van de hoogte van je huur en de hoogte van jouw inkomen. Concreet betekent dit dat de huur lager moet zijn dan 389,05 per maand als je jonger bent dan 23. Ben je ouder, dan is dit € 699,48 per maand. Let op: deze bedragen wijzigen elk jaar, dit zijn de cijfers van 2014. Naast de huur wordt er ook gekeken naar je inkomen en je vermogen. Je vermogen bestaat uit spaargeld en beleggingen. Hier zullen in een volgend blog verder op in gaan.

Huurtoeslag regelen

Om huurtoeslag te regelen klik je op bovenstaande website. Hier regelen deskundigen voor jou de aanvraag, kun je gemakkelijk en gratis de huurtoeslag berekenen en indien nodig kunnen zij het ook voor je wijzigen in de loop van de tijd.

 


Heb jij een specifieke vraag over huurtoeslag, zoals “hoeveel huurtoeslag krijg ik en hoe werkt dit dan?”. Stel je vraag hieronder en wij helpen je snel!