Studeren is duur! Jaarlijks betaal je een grote som collegegeld, en daar nog bovenop komt het geld dat je aan studieboeken en readers kwijt bent. En je hebt vaak geen keuze: veel studies verplichten je om deze boeken aan te schaffen. Bij sommige studies kunnen de kosten voor studieboeken en readers oplopen tot zo’n €1000,- per jaar. Wat kan jij doen om deze kosten wat te drukken? Hoeveelkrijgjij.nl geeft jou tips voor het kopen en verkopen van studieboeken!

Berekenen hier meer belasting teruggave uit door studiekosten op te voeren!


Je studiekosten als aftrekpost

Heb je een bijbaantje gehad of stage gelopen? De kans is dan groot dat je belasting hebt afgedragen en dus ook belasting kunt terugvragen. En bij je belastingaangifte kun je ook studiekosten, zoals studieboeken, als aftrekpost opvoeren. Op deze manier kun jij wellicht dus wat geld besparen! Op Belastingdienst.nl vind je de voorwaarden voor en meer informatie over het opvoeren van studiekosten als aftrekpost.

Studieboeken algemeen

Hoeveelkrijgjij.nl maakt het makkelijk!

Het is goed mogelijk dat de moed je in je schoenen is gezakt bij het lezen van de voorwaarden en informatie op Belastingdienst.nl: welke studiekosten kan jij nou wel en niet opvoeren als aftrekpost, en hoe weet je zeker dat je niets verkeerd doet? Hoeveelkrijgjij.nl schiet jou als redder in nood te hulp! Op onze gratis online rekentool je namelijk ook gewoon je studiekosten toevoegen!


Nadat jij je belastingaangifte bij Hoeveelkrijgjij.nl hebt ingediend, controleren onze belastingexperts voor je of de door jou doorgegeven studiekosten ook daadwerkelijk als aftrekpost kunnen worden opgevoerd; vervolgens zorgen ze ervoor dat jouw aangifte compleet en in orde bij de Belastingdienst terecht komt. Zo weet je zeker dat je niets verkeerd doet, zonder dat je zelf ook maar iets hoeft uit te zoeken!

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

De gratis online rekentool van Hoeveelkrijgjij.nl houdt in zijn berekening van jouw belastingteruggave nog geen rekening met de door jou opgevoerde studiekosten; onze belastingexperts moeten namelijk eerst controleren of je deze kosten daadwerkelijk kunt opvoeren.

Het is dus goed mogelijk dat het bedrag dat je uiteindelijk terugkrijgt hoger ligt dan het door de gratis online rekentool berekende bedrag!

Vraag om een bonnetje en bewaar je bonnetjes goed!

Hoeveelkrijgjij.nl vraagt je weliswaar niet naar je bonnetjes, maar de Belastingdienst kan dit later alsnog doen. De Belastingdienst hanteert namelijk een bewijslast, wat inhoudt dat jij moet kunnen bewijzen dat je de door jou opgevoerde studiekosten daadwerkelijk hebt gemaakt. Het is daarom belangrijk bij de aanschaf van studieboeken altijd om een aankoopbewijs te vragen. En bewaar je aankoopbewijzen goed – ten minste vijf jaar!

N.B. Ook als je ervoor kiest je belastingaangifte door Hoeveelkrijgjij.nl te laten doen, ben jij zelf verantwoordelijk voor de bewijslast!


Berekenen hier nog meer belastingteruggave uit door studiekosten op te voeren!