“Slimme en hardwerkende jongeren uit alle landen moet wij verwelkomen! En iedereen op deze aarde met elkaar helpen om zijn of haar potentieel maximaal te ontplooien”, aldus Facebook-baas Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg (31) heeft 5 miljoen dollar geschonken. Speciaal aan migranten, welke zonder papieren, om ze de kans te geven een universiteitsdiploma te halen. “Slimme en hardwerkende jongeren moeten we verwelkomen”, zegt de Facebook-baas. Samen met zijn vrouw Priscilla Chan heeft Zuckerberg onlangs dit nobele nieuws over de studiebeurzen bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina.


Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

400 nieuwe studenten

Hun schenking zou in principe zo’n 400 jongeren, die als kind illegaal naar de Verenigde Staten zijn gekomen, de komende 5 jaren de ruimte geven om aan de universiteit te gaan studeren. Dat gebeurt via de twee jaar geleden opgerichte vzw TheDream.US, een initiatief dat is gericht op jongeren uit de Bay Area. Bay Area ligt in de omgeving van San Francisco.

“Zonder papieren is het vaak een moeilijke strijd om aan een universiteit binnen te raken, en deze jongeren hebben geen toegang tot enige hulp”, verklaart Zuckerberg. “We moeten slimme en hardwerkende jongeren uit elk land verwelkomen en iedereen in onze samenleving helpen zijn potentieel maximaal te ontplooien”.

TheDream.US

De focus van Zuckerberg op de Bay Area, waar ook het hoofdkwartier van Facebook is, is bedoeld om het bereik van TheDream.US te vergroten, voegde Zuckerberg nog toe. Na enkele uren had zijn Facebookpost over de studiebeurzen al 66.000 likes.


Mr. Facebook geeft 5 miljoen aan migranten zonder papieren

Mr. Facebook geeft 5 miljoen aan migranten zonder papieren

De schenking is niet de grootste die de Facebook miljardair ooit deed. Die eer viel te beurt aan een ziekenhuis in San Francisco, dat in februari 75 miljoen dollar kreeg van Zuckerberg. Dat was de grootste private schenking aan een publiek ziekenhuis ooit. In 2013 deed hij de grootste schenking van het jaar toen hij Facebook-aandelen ter waarde van een miljard dollar aan de Silicon Valley Community Foundation schonk.

 

Wat zou jij doen als jij net als Zuckergberg 36 miljard op je bankrekening zou hebben staan?