Studieboeken, wonen, eten, reizen, sporten en uitgaan: het kost allemaal geld! Als student is het, zelfs als je studiefinanciering ontvangt en een bijbaantje hebt, vaak moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Veel studenten kiezen er daarom voor om extra te lenen en, waar is waar, soms zit er gewoon even niets anders op! Toch is het ook belangrijk om verder te kijken dan vandaag. Je wilt jezelf immers niet opzadelen met een té hoge studieschuld!

Bereken studiefinanciering


Heb jij recht op een aanvullende beurs?

Sommige studenten hebben naast hun basisbeurs – een thuiswonende of uitwonende beurs – recht op een aanvullende beurs. Of ook jij hier recht op hebt, is afhankelijk van het inkomen van je ouder(s) en het aantal schoolgaande of studerende broers en zussen. Op Mijn DUO vind je een rekenhulp waarmee je onder meer de hoogte van je eventuele aanvullende beurs kunt berekenen. Je vraagt jouw aanvullende beurs aan op Mijn DUO. Misschien hoef je dus niet eens extra te lenen!

Extra lenen bij DUO

Heb jij geen recht op een aanvullende beurs, of kun je ook met basisbeurs en aanvullende beurs niet rondkomen? En heb je geen tijd voor een (extra) bijbaantje? Dan zit er misschien niets anders op dan extra te lenen. Het door de DUO gehanteerde rentepercentage ligt een stuk lager dan het percentage dat door banken wordt gehanteerd; het rentepercentage van 2015 bedraagt 0,12%. Extra lenen bij DUO is daarmee dus een stuk goedkoper dan rood staan! Ook jouw lening vraag je aan op Mijn DUO.

Extra lenen bij DUO- hoe duur is dat?

Extra lenen bij DUO- hoe duur is dat?

Rekenhulp extra lenen

Als je overweegt extra te lenen, dan is het verstandig om eerst goed te kijken hoe duur dit is. Als je stopt of klaar bent met studeren, moet je je lening immers ook weer terugbetalen. Op Mijn DUO vind je een handige rekenhulp. Deze berekent voor jou hoeveel jij uiteindelijk moet terugbetalen als je extra leent. Op basis van deze informatie kun jij een goed geïnformeerde en bovenal een verstandige beslissing maken!


Weet jij zeker dat je geen geld laat liggen?

Heb je in de afgelopen vijf jaar een bijbaantje gehad of stage gelopen? Dan is de kans groot dat je belasting kunt terugvragen! Heb je hoge studie- of zorgkosten gehad? Dan kun je misschien zelfs extra belasting terugvragen! Speciaal voor jou heeft Hoeveelkrijgjij.nl zijn eigen rekentool ontwikkeld. Deze berekent, gratis en voor niets, of en hoeveel belasting jij kunt terugvragen. Het kost een paar minuutjes en is supereenvoudig; het enige dat je bij de hand moet houden is je jaaropgave of je laatste loonstrookje. Bereken dus snel hoeveel geld jij nog tegoed hebt van de Belastingdienst!