De smartphone maakt voor praktisch alle jongeren onderdeel uit van de standaarduitrusting op vakantie, maar wist je dat deze regelmatig niet binnen de dekking van de reisverzekering valt? De smartphone staat op nummer 1 als meest geclaimde item, waardoor het verstandig is om de dekking hier vooraf goed op na te kijken.

Foto’s maken op vakantie

Wil je graag foto’s maken op vakantie, de route plannen of er gewoon voor zorgen dat je af en toe de sociale media kunt volgen? De smartphone is ook op vakantie haast onmisbaar, waardoor het risico bestaat dat deze gestolen wordt of kapot zal gaan. In die gevallen is een goede dekking binnen de reisverzekering van belang, om er financieel in ieder geval voor te zorgen dat er geen grote klap ontstaat. Het is verstandig om op voorhand goed naar de polisvoorwaarden te kijken.


Dekking en de smartphone

De dekking van de reisverzekering voor jongeren geldt niet in alle gevallen voor de smartphone. Een reisverzekeraar is vrij in het aanbieden van dekking hiervoor, bijvoorbeeld bij beschadiging, diefstal of verlies. In veel gevallen is er wel sprake van een dekking, maar gaat het slechts om beperkte bedragen en is het dus niet mogelijk om na diefstal zomaar een nieuw toestel te kopen. Bij een aantal verzekeraars is er zelfs helemaal geen sprake van dekking, daar lopen jongeren het risico dat ze volledig zelf voor de kosten op dienen te draaien.

Geen dekking bij HEMA en InShared

Voorbeelden van verzekeraars met reisverzekeringen voor jongeren die geen dekking bieden zijn HEMA en InShared. Heb je daar een reisverzekering en gaat je smartphone kapot of raakt deze kwijt? In dat geval bestaat er geen dekking, waardoor de kosten volledig bij jezelf terecht komen. Bij een aantal andere verzekeraars is er sprake van €250 – €500 dekking. Ook dat is vaak onvoldoende om een nieuw toestel aan te kunnen schaffen. Het is wat dat betreft verstandig om voorzichtig met de smartphone om te gaan of voor een goede dekking te zorgen, die expliciet uit de voorwaarden voor de reisverzekering voor jongeren blijkt.