Aan de overkant van de Noordzee ligt een van de populairste bestemmingen voor een weekendje weg: Londen. De miljoenenstad is erg geliefd onder Nederlanders en heeft dan ook veel te bieden.

Denk aan de vele winkels in de indrukwekkende winkelstraat Oxford Street, de stadions van topclubs als Arsenal en Chelsea en het rijke aanbod aan cultuur met onder meer de vele theaters op West End.


Waarom Londen perfect is voor een stedentrip

De redenen om een bezoek te brengen aan Londen zijn eindeloos en eigenlijk is een weekend te kort, want je wilt sowieso terug. En dan te bedenken dat deze gigantische stad letterlijk om de hoek ligt!

In deze blog gaan we in op een aantal hoogtepunten van de Britse hoofdstad.

Bruisende stad

Londen is een bruisende stad en wordt daarom ook wel eens gezien als het New York van Europa. De stad leeft dag en nacht en overal valt wel wat te beleven. Londen kent veel verschillende wijken met ieder zijn eigen karakter en hoogtepunten. Al kom je voor de tiende keer in deze Britse stad, je ontdekt altijd weer iets nieuws.


Cultuur

Voor het opsnuiven van cultuur zit je in Londen goed. De stad telt als het culturele centrum van Europa. Met vele theaters, musea, concertzalen en prachtige bezienswaardigheden kijk je je ogen uit. Wist je dat de Beatles hun grootste hits opnamen in de Abbey Road Studios in Londen?

Vier plaatsen in Londen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gaat om de Tower of London, de historische nederzetting van Greenwich, de Kew Gardens, en een gezamenlijke inschrijving van het Palace of Westminster, Westminster Abbey en Saint Margaret’s Church.

Londen Tower en telefooncel

Winkelen

Het is niet zonder reden dat mensen uit alle hoeken van Europa voor de kerst naar Londen trekken om te winkelen. De stad staat bekend om haar rijke aanbod aan winkels. Van gigantische warenhuizen (zoals het beroemde Harrods) tot kleine boetiek winkels, je vindt er alles.

Bekende winkelstraten in Londen zijn Oxford Street, Regent Street en Covent Garden. Maar vergeet ook de wat meer weggestopte winkelstraten en authentieke markten in de buitenwijken niet.


Pubs

Wanneer je in Londen bent, moet je eigenlijk wel een pub bezoeken. De Engelsen duiken de pub in voor (veel) bier en een goede maaltijd. In bijna iedere straat vind je wel een goede Engelse pub, dus lang hoef je niet te zoeken.

Schrik niet wanneer je in een Londense pub bier bestelt, want je krijgt standaard een flinke pint, wat neerkomt op anderhalve liter bier.

Boot naar Londen

Neem de boot naar Londen

Bij het boeken van een tripje naar Engeland wordt niet direct gedacht aan het nemen van de boot naar Londen. Vaak krijgt de trein of het vliegtuig nog de voorkeur. Niet altijd terecht, want reizen per boot biedt een hoop voordelen. En het kan nog voordeliger zijn ook!

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het reizen met de boot naar Londen. De belangrijkste reden? De auto kan gewoon mee! In het Franse Duinkerke rijd je zo de boot op en na een mooie rit door het mooie Britse platteland zit je zo in hartje Londen.


Door met je auto de oversteek te maken, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zoek een goed hotel aan de rand van de stad, zodat je je auto makkelijk kwijt kan. Met de metro zit je zo in het centrum van Londen en hotelkamers buiten het centrum zijn vaak een stuk goedkoper!