Hoe vaak je ook moet bezuinigen, hoe veel geld je ook wilt besparen: het wegstrepen van een paar weken vakantie is vaak het laatste waar we op willen besparen. Is het niet de Franse Riviera of de Zwitserse Alpen, dan toch een weekje aan het strand in Scheveningen of een paar dagen Winterberg – vakantie is en blijft een constante factor. Na elke zomer krijg je wel van iemand vakantietips over een mooie vakantiebestemming, maar hoe vind je nou de beste vakantiedeal?

 


[daisycon_vakantie mediaid=”217026″ amount=”5″ subid=”CONTANY_Vergelijk je vakantie met deze 5 vakantietips”]

Wie op een slimme manier de verschillende vakantieaanbiedingen met elkaar vergelijkt, kan vaak honderden euro’s besparen en voor een voordelig bedrag gewoon op vakantie gaan. Maar waar moet je nou op letten? Hieronder lees je 5 vakantietips die je helpen met het vergelijken.

Vakantietip 1: vergelijk gelijksoortige bestemmingen

Bij vakanties heeft iedereen wel een eigen ideaal beeld in zijn hoofd. Sommigen zien sneeuw, anderen het strand, sommigen beboste heuvels, anderen een tropisch regenwoud. Vooraf moet je je goed bedenken naar wat voor gebied je heen wilt gaan. Wanneer je bijvoorbeeld een zon/zee/strand-vakantie wilt hebben, dan zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor de Canarische eilanden – zon verzekerd -, of een weekje Griekenland boeken. Zorg er dus voor dat je verschillende locaties met eenzelfde aanbod goed met elkaar vergelijkt en voorkom het vergelijken van verschillende type vakanties.

Houd bij het kiezen van je vakantiebestemming ook de actuele ontwikkelingen goed in de gaten. Door de recente economische crisis is Griekenland bijvoorbeeld momenteel een relatief goedkope bestemming voor een zon/zee/strand-vakantie en daardoor misschien wel tijdelijk interessanter dan normaal.


Vakantietip 2: vergelijk verschillende soorten accommodaties

De meeste mensen boeken hun appartement, hotel of kamer via een vergelijkingswebsite voor vakanties. Logisch, want hierdoor heb je overzicht wat op dat moment de beste vakantiedeals zijn. Vaak kun je op de website aangeven in wat voor accommodatie je graag wilt verblijven. Een belangrijke vakantietip bij het vergelijken is om in eerste instantie niet te kieskeurig te zijn wat betreft de accommodatie, tenzij je van tevoren echt een duidelijke voorkeur hebt. Houd er in dat geval dan ook rekening mee dat je niet per se bij de beste deal uitkomt.

Veel mensen maakt het eigenlijk niet heel veel uit of ze nou in een appartement, bungalow, chalet of pension zullen zitten. Zolang het een interessante prijs/kwaliteit-verhouding betreft is vrijwel elk type accommodatie interessant. Vink dus ‘alle accommodaties’ aan voor het vinden van de beste vakantiedeal.

Vakantietip 3: vermijd een dubbele reisverzekering

De derde vakantietip is het goed regelen van de reisverzekering. Niet iedereen gaat een week op het strand liggen. Sommige mensen kiezen voor een wat spannendere (en daarmee ook gevaarlijkere) vakantie. In dit soort gevallen is het raadzaam een reisverzekering te nemen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Kijk eerst goed voor welke zaken je sowieso al bent verzekerd: je eigen verzekering dekt mogelijk al een heleboel.

Daarbij, als je kort op vakantie gaat is een tijdelijke verzekering waarschijnlijk het beste, maar ga je langer dan twee weken, dan is een doorlopende reisverzekering geen slechte keus. Tot slot, realiseer je dat de meeste verzekeringen lang niet 100 % dekking leveren, vaak is het eigen risico bijzonder hoog. Verwacht dus bij inboedelschade niet teveel terug.

Vakantie vergelijken doe je hier


Vakantietip 4: bus of goedkoop vliegen?

Vervolgens moet je bepalen met welk vervoermiddel je graag wilt reizen. Houd er rekening mee dat sommige (verre) vakantiebestemmingen alleen per vliegtuig bereikbaar zijn. In het algemeen kun je stellen dat de bus goedkoper is dan het vliegtuig. Maar toch is dit niet altijd het meest voordelig:

  • Wanneer je het vliegtuig pakt ben je ook veel eerder op de plek van bestemming en kun je dus vaak één of meerdere dagen langer van je vakantie genieten.
  • Vliegtuigmaatschappijen moeten vaak stevig met elkaar concurreren: voordelige aanbiedingen en tijdelijk lagere tarieven zijn dus niet zeldzaam. Handmatig de verschillende websites vergelijken kost alleen veel tijd en is niet betrouwbaar. Onze vakantietool vergelijkt automatisch alle vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar jouw favoriete bestemming, vaak met de kosten van verblijf inbegrepen.

Vakantietip 5: houd rekening met dalende prijzen voor vliegtickets

De laatste maanden is de olieprijs heel erg gezakt, wat heeft geleid tot daling van brandstofprijzen aan de pomp. Doordat vliegtuigmaatschappijen vaak langdurige contracten voor de brandstof afsluiten, heeft de consument nog weinig verschil in ticketprijzen geconstateerd. Dit gaat echter veranderen. De komende tijd worden er nieuwe contracten afgesloten, waarbij de lage olieprijs als leidraad wordt genomen, dit betekent dat wij goedkopere vliegtickets kunnen verwachten.