Kerstbomen, kerstverlichting, een gezellig knisperend haardvuurtje en elk uur Chris Rea en Mariah Carey op de radio. Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? In de maand december zijn er in veel dorpen en steden kerstmarkten en andere feestelijke activiteiten in het teken van kerst. Maar waar moet je zijn voor iets echt bijzonders?

Onze Pioneer Daisy ging op onderzoek uit in Limburg en bezocht de steden Valkenburg en Maastricht. Hier is het vanaf eind november al kerst. Valkenburg is in de maand december omgetoverd tot een echte kerststad, met sfeervolle kerstmarken in de grotten en twee keer per week een kerstparade. Met daar omheen gezellige verwarmde terrassen en restaurantjes, en glühwein in overvloed! Mocht je deze maand naar Valkenburg willen gaan, dan heeft Daisy wat handige tips voor je in haar blog. Bekijk ook haar video over Kerststad Valkenburg in 2 minuten.


vakver_728x90_1f

Magisch Maastricht
In december verandert het bekende Vrijthof in Maastricht in een soort winterwonderland, met een schaatsbaan, een kerstmarkt en een groot verwarmd paviljoen waar je glühwein (of iets anders) kunt drinken. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over het sfeervol verlichte centrum van Maastricht. Daarnaast biedt het Magisch Cultuur Festival theater, dans en muziek. En je kunt de Magische Lichtroute lopen, langs verschillende plekken met bijzondere verlichting. Mocht je even klaar zijn met alle winteractiviteiten, dan kun je in Maastricht natuurlijk ook uitstekend winkelen en uit eten gaan. Lees ook Daisy’s blog over Magisch Maastricht.

Brusselse kerstsfeer
In België is Brussel een aanrader als je op zoek bent naar kerstsfeer. Hier vind je onder meer de grootste kerstmarkt van België, een schaatsbaan, lichtshows op de Grote Markt en verschillende speciale kerstevenementen. Op Reis-blogs.nl geven we in het artikel ‘Kerst in Brussel’ 5 tips voor the places to be in Brussel in december.


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niet van kerst houdt. In dat geval: ga vooral niet naar bovengenoemde steden en houd vol, over een paar weken is kerst alweer voorbij!

Laat het weten in een reactie!