Hoewel de verhalen van mensen die online snel en gemakkelijk bakken met geld verdienen grotendeels verzonnen zijn, bestaan er wel diverse manieren om via het internet een leuke zakcent te verdienen. Wij tonen je de beste manieren om online geld te verdienen.

Geld verdienen met Google Adsense

Het incorporeren van Google Adsense in je website is een goede en eenvoudige manier om geld te verdienen op het internet. Je kunt jouw website hiervoor aanmelden bij Google. Staat er genoeg content op de website en respecteer je de regels van Google? Dan wordt de aanvraag goedgekeurd en kun je advertenties laten draaien op bepaalde gedeeltes van jouw website. Google kiest die advertenties meestal uit aan de hand van de inhoud en thema’s die op de website voorbijkomen. Gaat je website bijvoorbeeld over dieren? Dan zullen de advertenties van Adsense veelal betrekking hebben op diergerelateerde producten. Je krijgt betaald op basis van het aantal getoonde advertenties of per klik. Adsites is vooral interessant voor websites met veel bezoekers omdat advertenties in dat geval veel vaker worden aangeklikt en bekeken. Adsites levert geen gouden bergen op, maar is in het geval van drukbezochte websites wel een leuke bijverdienste.


Affiliate worden

Je kunt ook geld verdienen met je website door affiliate te worden. Dit houdt in dat je bezoekers vanaf jouw website doorstuurt naar andere sites. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen middels affiliate marketing.

  • Pay per view: dit wil zeggen dat je wordt betaald aan de hand van het aantal weergaven van een bepaalde banner of link. De hoogte van de eventuele betaling wordt vooraf vastgesteld.
  • Pay per lead: in dit geval word je betaald als een bezoeker klikt op een link of banner, waarna hij of zij een formulier invult op de website van de adverteerder. Dit is meestal een offerteformulier of nieuwsbrief.
  • Pay per sale: Bij pay per sale ontvang je een vooraf afgesproken vergoeding als een klant een product koopt of dienst afneemt op een website nadat hij is doorgestuurd vanuit jouw site.
  • Pay per click: dit werkt grotendeels hetzelfde als Adsense. Je krijgt een, vooraf door de adverteerder vastgestelde vergoeding voor een klik vanaf jouw website.

Online geld verdienen: de 10 beste manieren

Een webshop beginnen

Wil je echt serieus werk maken van je internetverdiensten? Dan is het wellicht een goed idee om een webshop te beginnen. Denk er wel aan dat het beginnen van een webshop vaak een investering vergt. Je moet je doel- en productgroep goed kennen en veel tijd en energie in de presentatie steken om succes te kunnen hebben. Een webshop vergt vaak ook een financiële investering in de vorm van een goed e-commercesysteem.


Bloggen en vloggen

Bloggen en vloggen zijn helemaal van deze tijd. In het eerste geval schrijf je teksten en artikelen over onderwerpen die behoren tot jouw kennisgebied. Zeker als het gaat om populaire onderwerpen waar op internet veel naar wordt gezocht, kun je met bloggen best een leuk zakcentje bij elkaar sprokkelen. Als blogger kun je gebruikmaken van Adsense en affiliate marketing, maar bijvoorbeeld ook opteren voor advertorials. Bedrijven (adverteerders) kunnen via een kanaal als blogmij advertorials kopen die jij als blogger kan aanbieden. Als blogger bepaal jij de prijs voor de advertentie die je vervolgens op jouw blog publiceert. De hoeveelheid traffic van en naar jouw website, de affiniteit met een bepaald product en de kwaliteit van de content bepalen grotendeels of een blog interessant is voor een bedrijf.

Vloggen volgt hetzelfde principe als bloggen. Alleen werk je bij dit medium met video’s in plaats van teksten. Sommige vloggers, zoals de razend populaire Enzo Knol, houden een riant inkomen over aan hun online-activiteiten. Google, dat de eigenaar is van YouTube, koppelt advertenties aan de filmpjes. Hoe vaker een video wordt bekeken, des te meer verdien je er uiteindelijk aan. Hoewel vloggen lucratief kan zijn, moet je wel een grote fanbase hebben om er echt een goed inkomen aan over te houden.

Marktplaats gebruiken

Je hebt thuis vast nog wel wat spullen liggen waar je eigenlijk niets meer mee doet. In dat geval biedt het aanmaken van een account op Marktplaats uitkomst. Als geregistreerde klant heb je de mogelijkheid om gratis advertenties aan te maken op de veilingsite. Maak een goede foto van het product dat je wil verkopen en plaats er een goede omschrijving met de juiste zoekwoorden bij. Sommige spullen, zoals bijvoorbeeld vintagespeelgoed, kunnen zelfs verrassend veel geld opleveren. Verwoede verzamelaars zijn namelijk vaak bereid om behoorlijke bedragen neer te tellen voor stukken die nog ontbreken in hun uitgebreide collectie. Je kunt Marktplaats daarnaast ook nog gebruiken om extra exposure voor je bedrijf te genereren.

Online beleggen

Ben je een beetje thuis in de financiële wereld? Tegenwoordig kun je ook gemakkelijk via het internet beleggen. Je kunt investeren in aandelen, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor obligaties. Die laatste beleggingsproducten staan ook wel bekend als defensieve beleggingen omdat ze weinig risico’s met zich meebrengen. Online beleggen kan via een bank of broker, maar tegenwoordig ook heel gemakkelijk met de beursapp BUX.

Cashbackacties

Geld terugkrijgen terwijl je online iets koopt klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch kan het heel gemakkelijk met cashback shoppen. Gespecialiseerde cashbacksites zoals CashbackTotaal.nl werken samen met diverse webshops en geven jou een deel van het geld terug in de vorm van korting als je iets via hen koopt. Voor de cashbacksites is een dergelijke constructie interessant omdat ze een vergoeding (die ze dus met jou delen) ontvangen van de webshop. De webshop genereert op zijn beurt extra naamsbekendheid en klandizie.

Betaald ontwerpen

Ben je creatief aangelegd en bedreven in het ontwerpen van logo’s en visitekaartjes of het bedenken van merk- en bedrijfsnamen? Dan kun je dat talent gebruiken om online geld te verdienen. Bedrijven plaatsen vaak oproepen of schrijven prijsvragen uit voor ontwerpers die hen aan het beste logo of de ideale huisstijl voor hun reclameproducten kunnen helpen.

Goedkoop online shoppen: 7 tips om geld te besparen

Marktonderzoeken en enquêtes invullen

Bedrijven zijn gek op feedback en klantenreviews. Sterker, ze vinden die informatie vaak belangrijk genoeg om ervoor te betalen. Doe hier je voordeel mee door enquêtes en marktonderzoeken in te vullen. Het kost weinig tijd en levert vaak enkele euro’s tot een tientje per uur op.

Geld verdienen met spellen

Ben je een spellenliefhebber? Dan liggen er op het internet ook volop mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld legio sites waarop je voor geld kunt pokeren of typische casinospellen zoals roulette of blackjack kunt spelen. Op een website zoals Skill7 kun je bijvoorbeeld kiezen uit een groot aantal spellen en voor geld tegen echte tegenstanders spelen. De inzet kun je zelf bepalen.