Een zakelijke rekening brengt de nodige voordelen met zich mee voor ondernemers. Zo lopen zakelijk geld en privégeld niet langer door elkaar als je een bedrijfsrekening opent. Bovendien draagt zo’n rekening bij aan de professionele uitstraling die je met jouw bedrijf nastreeft. Een zakelijke rekening staat immers niet op naam van een persoon, maar op naam van een bedrijf. Toch brengt het openen van een zakelijke rekening ook een nadeel met zich mee: er zijn kosten aan verbonden. Bij nagenoeg iedere bank betaal je maandelijks voor het gebruik van een zakelijke rekening. Maar hoeveel kost een bedrijfsrekening nou precies? Je leest het in deze tekst.

Kosten zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest
Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen je niet precies zeggen hoeveel een bedrijfsrekening kost. Dit komt doordat de meeste banken met pakketten werken. Wil je een zakelijke rekening openen? Dan moet je een keuze maken uit één van deze pakketten. Doordat de inhoud van ieder pakket verschilt, is het ene pakket duurder dan de andere. Zo hoeft een zzp bankrekening je nog geen 10 euro per maand te kosten, terwijl het meest uitgebreide pakket vaak al meer dan 20 euro per maand kost. Bij het goedkoopste pakket krijg je vaak één zakelijke rekening en één betaalpas, terwijl dit er bij de uitgebreidere pakketten vaak meerdere zijn. Bij sommige banken kun je een pakket overigens uitbreiden met één of meerdere betaalpassen. Hierdoor hoef je mogelijk niet voor een duurder pakket te kiezen.

Bijkomende kosten
Voor de pakketten die banken aanbieden betaal je vaak een vast bedrag per maand. Toch valt het bedrag vaak net wat hoger uit. Hoe dit kan? Doordat er kosten verbonden zijn aan iedere transactie die je met de rekening doet. Als er veelvuldig geld bij- of afgeschreven wordt, kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen. Zorg dat jij je hier bewust van bent, want anders schrik je mogelijk behoorlijk als je de eerste rekening krijgt.

Vergelijk om de goedkoopste zakelijke rekening te vinden
Ben je op zoek naar een zakelijke rekening? Dan ontdek je snel genoeg dat het aanbod ontzettend groot is. Wij kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om op iedere site te kijken hoeveel een bedrijfsrekening kost. Toch is het niet verstandig om een zakelijke rekening te openen op de eerste beste site die je tegenkomt. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk onnodig veel betaalt. Daarom raden wij je aan altijd eerst een vergelijking te maken. Denk niet dat je hiervoor sites van verschillende banken moet bezoeken, want je kunt een vergelijkingssite gebruiken. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de goedkoopste bedrijfsrekening te vinden.

Alhoewel het aantrekkelijk is om de goedkoopste zakelijke rekening te openen, is dit niet altijd de beste keuze. De voorwaarden van deze rekening kunnen namelijk een stuk minder gunstig zijn dan de voorwaarden van een iets duurdere bedrijfsrekening. Staar je daarom nooit blind op de prijs, maar kijk ook goed welke voorwaarden er verbonden zijn aan een bedrijfsrekening. Door zowel naar de prijs als de voorwaarden te kijken, lukt het je vast om de beste zakelijke rekening te vinden.