Het is geen geheim dat SEO en zichtbaarheid op het internet cruciaal zijn voor een bloeiende online business. De vraag is hoe je dit het beste aanpakt. Een van de meest effectieve manieren om je online-imago te verbeteren, is door middel van Digital PR. In dit artikel vertellen we je alles over deze SEO-techniek en hoe Seeders hier succesvol gebruik van maakt.

Wat is digitale PR?

Digital PR is een tactiek die bedrijven helpt om hun online zichtbaarheid, imago en backlinkprofiel te verbeteren door middel van effectieve online public relations. Hoewel het lijkt op de traditionele PR-methoden, zijn de kanalen waarbij dit plaatsvindt anders. Het gaat hierbij om het creëren van waardevolle content die via online kanalen zoals blogs, nieuwssites, social media en afbeeldingensites wordt verspreid.


Persberichten

Een van de beste manieren om dit te doen, is door het creëren van persberichten met een nieuwswaarde waarbij de media niet omheen kan. Het doel is om hierdoor extra exposure te genereren en sterkere branded backlinks te creëren naar de website. Dit helpt bij het bereiken van betere organische rankings die uiteindelijk leiden tot meer websiteverkeer en een hogere conversieratio.

Sterke merkreputatie

Een ander voordeel van Digital PR is dat het kan helpen bij het creëren van een sterkere reputatie voor je merk. Dit is belangrijk omdat het kan helpen bij het aantrekken van meer klanten en het behouden van bestaande klanten. Het helpt bij het opbouwen van sterke relaties met de media die op hun beurt je merk vermelden in hun artikelen.

Consequent blijven inzetten

Een ding om op te merken is dat Digital PR inspanning en tijd vergt voordat je de gewenste resultaten ziet. Echter, als je het op de juiste manier doet en consequent blijft inzetten dan kan het een uiterst effectieve methode zijn voor het bouwen van je online imago en zichtbaarheid.


Digitale PR uitbesteden

Veel bedrijven merken dat er veel tijd zit in SEO en digitale PR. Je kunt daarom als bedrijf kiezen voor SEO, digitale PR en linkbuilding uitbesteden. Door het aan professionals over te laten, weet je zeker dat het goed wordt gedaan en heb jij je handen vrij voor andere zaken. 

Conclusie

Digital PR is ​​een van de meest belangrijke SEO-technieken om te bouwen aan je online-imago, zichtbaarheid en backlinkprofiel. Het helpt je om waardevolle content te creëren waarbij de media niet omheen kan, wat leidt tot extra exposure, sterke branded backlinks en betere organische rankings. Bij Seeders gebruiken we data om unieke content te creëren die niet alleen waardevol is voor zoekmachines, maar vooral ook voor publiek. Als je deze methode effectief gebruikt en consistent bent, kan het uiterst succesvol zijn bij het bouwen van je online reputatie en zichtbaarheid.