Er zijn vandaag de dag veel manieren waarop je je spaargeld kunt investeren om hier rendement uit te halen. Zeker nu de rente op een spaarrekening erg laag is (of zelfs negatief), gaat men op zoek naar andere investeringsmogelijkheden voor hun vermogen. Voordat je ergens je geld in gaat investeren, is het aan te raden om goed onderzoek te doen naar die manier. Hoeveel kennis heb je daar voor nodig, wat is het risico, en is het voor mij een goede zet? Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rij om rendement uit je spaargeld te halen. Wellicht dat deze tips je kunnen helpen om te bepalen wat jij het beste met je spaargeld kunt doen.

Beleggen in aandelen

Tegenwoordig is beleggen in aandelen geen hogere wiskunde meer. Er zijn veel verschillende online platformen waar je aandelen kunt kopen en verkopen. Een aandeel is eigenlijk een klein deel van het bedrijf. Als je investeert in aandelen ga je dus rendement maken als het bedrijf meer waard wordt. Er zijn echter veel verschillende bedrijven waarin je kunt investeren. Ga dus op zoek naar een set aandelen waar jij een goed gevoel bij hebt. Bekijk de groeipotentie van het bedrijf om te bepalen of dit een verstandige investering is. Het is aan te raden om je investering te verspreiden over meerdere aandelen. Als je alles op een aandeel zet, ben je namelijk totaal afhankelijk van dat ene aandeel.


Cryptocurrency

De laatste jaren is er veel in het nieuws over Bitcoin en andere cryptocurrency. Voor velen is het nog een vrij onbekende markt. Toch groeit deze markt enorm hard. Er zijn talloze verschillende cryptocurrency te verkrijgen. De ene groter dan de andere, en allemaal hebben ze hun eigen kenmerken. Het kopen en verkopen van crypto is relatief eenvoudig. De laatste jaren heeft echter laten zien dat de koersen erg hard kunnen stijgen, maar ook kunnen dalen. Deze onvoorspelbaarheid zorgt ervoor dat men vaak met een kleine investering begint. Door eerst de markt en de koersen goed te leren kennen wordt je zelf steeds handiger met crypto en kun je betere keuzes maken.

Je huis verbouwen of uitbouwen

De huizenprijzen zijn al langere tijd hard aan het stijgen. Dit zorgt ervoor dat je je bestaande woning vaak met veel winst kunt verkopen, maar ook dat een nieuwe woning een veel hogere prijs heeft dan een aantal jaar geleden. Vanwege die stijgende huizenprijzen is het nu een goed moment om te investeren in je huis. Door je huis te verbouwen of uit te bouwen stijgt de waarde van je woning nog harder, waardoor dit een goede investering is. In veel gevallen is de stijging van de waarde hoger dan de kosten die je gemaakt hebt voor een verbouwing. Bijkomend voordeel is dat je natuurlijk ook meer kunt genieten van je mooiere of grotere woning.

Twijfel jij wat de beste manier is om met je spaargeld om te gaan, en wat voor jou de beste manier van investeren is? Lees je goed in en laat je indien gewenst adviseren door een financieel expert.