Als je ouder wordt, is het belangrijk om voorbereid te zijn op je pensioen. De meeste mensen denken echter niet verder dan dat en daarom is extra geld verdienen naast je pensioen vaak een goed idee. Het kan zorgen voor een extra bron van inkomen en kan je helpen je pensioen te verhogen. Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen naast je pensioen door middel van 65 plus werk en we zullen er enkele van de beste bespreken.

Verhuur je huis

Een van de beste manieren om geld te verdienen naast je pensioen is door je huis te verhuren. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een kamer in je huis verhuren aan anderen of je huis verhuren als je het niet gebruikt. Je kunt ook je parkeerplaats of opslagruimte verhuren als je die niet gebruikt. Er zijn veel websites waarop je je huis kunt verhuren en de prijzen zijn vaak afhankelijk van de locatie en de grootte van het huis.


Verkoop oude spullen

Een andere manier om extra geld te verdienen naast je pensioen is door oude spullen te verkopen. Als je ouder wordt, heb je vaak veel spullen die je niet meer gebruikt. Dit kunnen kledingstukken of elektronica zijn. Je kunt deze spullen verkopen op een marktplaats, garageverkoop of online (zoals op websites als Marktplaats.nl en eBay.nl). Het is hierbij belangrijk om je prijzen goed te bepalen en de waarde van je spullen te kennen.

Word bezorger

Als je fit en actief bent, is het een goed idee om bezorger te worden. Postbedrijven zoals PostNL, DHL of UPS hebben regelmatig ‘pakketbezorger gezocht‘ vacatures online staan. Vaak heb je hier geen speciale opleiding voor nodig en je kunt zelf bepalen hoeveel uren je werkt. Daarnaast kun je ook je eigen vervoer gebruiken, zoals fiets of auto, waardoor je geen extra kosten maakt.

Freelance werk

Als je een bepaalde vaardigheid hebt, zoals schrijven, ontwerpen of vertalen, kun je freelance werk gaan doen. Er zijn veel websites waar je freelance werk kunt vinden, zoals Upwork en Fiverr. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur je werkt en wanneer je werkt. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je genoeg werk hebt om genoeg geld te verdienen.


Word taxichauffeur

Als je een rijbewijs hebt en graag auto rijdt, kun je ook taxichauffeur worden. Er zijn veel taxibedrijven die op zoek zijn naar nieuwe chauffeurs en het kan een manier zijn om nog wat extra geld te verdienen naast je pensioen. Je kunt vaak zelf bepalen welke uren je werkt en hoeveel je per uur verdient.