Met de IBAN calculator ben jij in staat om een rekeningnummer naar een International Bank Account Number om te zetten.  Enkele jaren geleden is het initiatief vanuit de Nederlandse banken gekomen om de overstap naar internationale banknummers makkelijker te maken. Wij laten je zien hoe je eenvoudig een bankrekening kan omzetten naar IBAN. Hiervoor gebruiken wij de IBAN calculator. Let op: uiterlijk 1 augustus 2014 werken we alleen nog maar met IBAN: Leer jezelf dus aan gebruik te maken van de IBAN Calculator en sla deze nummers gelijk op in het adressenboek bij je bank.

[fvplayer src=’http://hoeveelkrijgjij.nl/wp-content/uploads/2014/06/OveropIBAN-Consumenten.mp4′ width=576 height=324]


IBAN calculator gebruiken

Doordat er steeds meer internationaal betalingsverkeer is wordt de IBAN calculator ook steeds meer gebruikt. Je zult het internationale nummer steeds vaker tegen gaan komen. Hier in Nederland gebruiken wij achttien tekens met je huidige bankrekeningnummer, voorafgegaan door onze landcode en een willekeurig controlegetal. Je ziet ook letters in het IBAN staan, die zijn de afkorting van jouw bank aangevuld met een reeks nullen.

Transactie buiten Nederland of Europa

Met de IBAN calculator is het ook super simpel om een internationale betaling uit te voeren. Je kunt met de IBAN calculator het nummer checken. Door het Nederlandse nummer in te voeren kan deze module de IBAN automatisch berekenen. Sinds februari 2014 is het verplicht om dit nummer te gebruiken.