Alle banken stoppen met het automatisch omzetten van de IBAN, gebruik daarom deze gratis app! Waar je ook bent, je kunt altijd een “oud” bankrekeningnummer omzetten naar het nieuwe IBAN. Verplicht vanaf augustus!

Blijven banken rekeningnummer omzetten naar IBAN?

Helaas, uiterlijk 1 augustus 2014 zullen alle banken stoppen het automatisch omzetten naar IBAN. Tot die tijd zullen de banken de “oude” rekeningnummers blijven omzetten. Vanaf 1 augustus zijn de banken namelijk volgens de wet verplicht om alleen IBAN betalingen uit te voeren… Overigens schijnt het zo te zijn dat er al meerdere banken zijn die deze regel eerder zullen gaan doorvoeren. Bottomline: zorg dat je zo snel mogelijk als je contacten met oude rekeningnummers in je adressenboek bij de bank zet. De bank zet ze dan namelijk automatisch om naar het nieuwe IBAN (International Bank Account Number)


logo-nvblogo-betaalvereniging NL

Gratis App

Je kunt online gebruik maken van de IBAN Calculator, zoals je in een eerder artikel van ons las. Echter kun je tegenwoordig ook een app downloader voor op bijvoorbeeld je mobiel. Hiermee kun je razendsnel een oud rekeningnummer omrekenen naar het nieuwe IBAN formaat! De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Wij raden hem absoluut aan en hebben hem succesvol getest!

 

  btn_iphone_app-2btn_windowsmobile_appbtn_android_app


 

Deze app is ontwikkeld door de Stichting IBAN Service NL, in samenwerker met De Nederlandse Bank. Hij is uitgebracht namens het Nationaal Forum SEPA-Migratie.