De kans is groot dat je een droom hebt die je waar wilt maken, maar waar je op dit moment nog geen geld voor hebt. Dan kan het een goed idee zijn om hiervoor geld te lenen. Wel is het slim om goed naar de voorwaarde, rente en looptijd van de lening te kijken. Hiermee kun je precies uitrekenen hoeveel je in totaal terug moet betalen. Je hebt in ieder geval een groot voordeel, de rentes zijn de laatste tijd namelijk ontzettend laag. Geld lenen om je droom waar te maken komt hierdoor ontzettend dichtbij en is aantrekkelijker dan ooit. Wij hebben de populairste opties voor een lening voor je op een rijtje gezet.

De hypotheek

Om geld te nemen voor een huis heb je natuurlijk een hypotheek nodig, dit is dan ook een erg populaire optie van geld lenen. Tegenwoordig heb je twee verschillende opties als je een hypotheek af wilt sluiten. Je kunt namelijk kiezen voor een lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek. Voorheen was het ook mogelijk om andere hypotheekvormen af te sluiten maar tegenwoordig is dat niet meer mogelijk.


Aanpassing aan je huis

Ook zijn er ontzettend veel mensen die geld lenen om een aanpassing aan hun huis te doen. Deze lening is erg populair, je kunt namelijk zelf kiezen waarvoor je het geld leent, en tot op zekere hoogte ook hoeveel je wilt lenen. Het doel van deze lening is erg uiteenlopend, we hebben een aantal verschillende opties op een rijtje gezet:

  • Een lening voor een nieuwe dakkapel.
  • Een lening voor een nieuwe keuken.
  • Een lening voor een verbouwing.
  • Een lening voor een renovatie.
  • Een lening voor een nieuwe badkamer.

Overige leendoelen

Ook zijn er een hoop mensen die geld lenen voor iets wat zij in hun vrije tijd kunnen doen. Bijvoorbeeld een lening voor een camper of caravan. Verder zijn er mensen die geld lenen voor een vakantie. Bedenk je wel goed of dit verstandig is als je dit van plan bent, de kans is namelijk groot dat je bijvoorbeeld een jaar later alsnog niet op vakantie kunt gaan omdat je nog een lening af moet betalen. Ook voor een nieuwe auto of motor wordt vaak een lening afgesloten. Zorg er dan wel voor dat je deze all risk verzekerd. Als je dit niet doet, kun je nog wel eens in de problemen komen op het moment dat je schade hebt.