Yes, de zomer staat voor de deur en de voorbereidingen voor je vakantie zijn in volle gang. Vliegtickets boeken, overnachtingen uitkiezen en nog even online de laatste spullen inslaan. Toch best handig om een creditcard te hebben, ontdek je dan. Want als je online tickets boekt of bijvoorbeeld borg van een hostel moet betalen dan is een creditcard steeds vaker onmisbaar. Stage lopen in Amerika of op uitwisseling in Australië? Dan is een creditcard bijna een noodzaak want met een pinpas kan je lang niet overal terecht. Met een creditcard heb je altijd geld achter de hand, ook op plekken waar je pinpas je in de steek laat.

Voordelen zonder risico

Het klinkt serieus, zo’n creditcard. Duur zelfs misschien. Maar de ANWB maakt het een stuk toegankelijker met de jongeren creditcard, de goedkoopste van Nederland (voor leden). Bang dat je met zo’n pasje geld gaat uitgeven dat je helemaal niet hebt? Het bestedingslimiet van deze jongeren creditcard is 500 euro. Zo kan je dus wél dat vliegticket naar Berlijn boeken of die auto huren tijdens je vakantie in Spanje, maar hoef je je geen zorgen te maken dat je te ver gaat. Je kunt de uitgaven die je doet met je creditcard online in de gaten houden waardoor je precies weet wat je nog moet terugbetalen.


Een creditcard op zak- waarom is het handig?

Een creditcard op zak- waarom is het handig?

In geval van nood

Een creditcard biedt ook een stukje extra zekerheid. Denk aan een pinpas die wordt gestolen of defect raakt tijdens je vakantie; een creditcard biedt op zo’n moment een uitkomst, want je hebt altijd geld achter de hand. En ook als je winkelt op internet geeft een creditcard extra veiligheid. Wanneer je met de ANWB creditcard online aankopen doet zijn ze namelijk verzekerd totdat ze bij je thuis zijn afgeleverd. Gebeurt er onderweg iets met je pakketje, dan wordt je geld teruggehaald. Ideaal!

Je creditcard online aanvragen

Als jongere kan je lang niet overal een creditcard aanvragen. Je studeert nog of staat aan het begin van je carrière, waardoor je vaak niet aan de inkomenseisen kan voldoen. Bij de ANWB jongeren creditcard is hiermee rekening gehouden, waardoor het ook voor studenten en net afgestudeerden tussen de 18 en 24 jaar mogelijk is om in alle vrijheid onderweg te zijn. Je kunt de creditcard online aanvragen en na ontvangst gelijk gebruiken, overal ter wereld. Ticket boeken dus, hostel reserveren en gelijk even een leuke playlist aanschaffen in iTunes. Tijd voor vakantie!

ANWB Visa card voor jongeren infographic

ANWB Visa card voor jongeren infographic