Als je wilt investeren in cryptomunten, ook wel cryptocurrency genoemd, dan wil je natuurlijk weten welke van de meer dan 1000 de grootste toekomst heeft. Welke munten kun je het beste aanschaffen, aan welke heb je het meest? In de praktijk valt deze vraag niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Er zijn tenslotte niet voor niets zoveel verschillende cryptomunten: ze hebben allemaal wel iets unieks. Welke op de lange termijn de beste toekomst heeft, dat zal moeten blijken. Wat je als koper wel kunt doen is goed onderzoeken welke currency het best bij jou past, en voor jou de beste perspectieven biedt.

Een bekende naam of een goed idee?

Wil je cryptomunten aan gaan schaffen, dan is de kans groot dat je al snel bij de Bitcoin terechtkomt. Dit is de bekendste en tevens oudste cryptomunt, degene waarmee het allemaal begon. Alhoewel de naam inmiddels aardig is ingeburgerd, blijft het verhaal toch een beetje mysterieus. Cryptovaluta bestaan buiten het bekende systeem van banken om, wat betekent dat je er volledig anoniem mee kan handelen. Of zelfs nog wat extremer: je kunt anoniem een nieuwe valuta oprichten, zoals bij Bitcoins het geval was. Al klinkt dat wat onbetrouwbaar, is dat bij zeker de grotere varianten zeker niet het geval. Door een uitgebreid netwerk van talloze computers, de zogenaamde blockchain, worden alle transacties verwerkt en bijgehouden. Frauderen is hiermee vrijwel onmogelijk.


Wil je zelf een cryptomunt inslaan, dan kun je kiezen voor een bekende naam, en daarmee voor een stukje zekerheid. Je kunt hiermee bijvoorbeeld al betalen bij een aantal winkels, zodat je de munten in je wallet ook echt kunt gaan gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om eerst eens wat andere opties te bekijken, omdat die misschien beter bij je passen.

Iedere munt zijn eigen ideologie

Vrijwel iedere cryptomunt heeft zijn eigen achterliggende gedachte en specifieke eigenschappen. Zo is de Tron, afgekort als TRX, een munt die ernaar streeft om een universeel betaalmiddel te worden voor entertainment-en contentplatformen. Ligt hier jouw interesse, of doe je regelmatig uitgaven op dit soort platforms, dan kan het aanschaffen van deze munt je meer voordelen geven dan wanneer je voor de meer bekende Bitcoin gaat.

Welke munt de grootste toekomst heeft, valt nog steeds lastig te voorspellen. De kans is groot dat de grootste soorten zeker steeds meer ingeburgerd zullen raken, en hiermee goede toekomstverwachtingen hebben. Het is echter ook heel goed mogelijk dat de munten die zich op een specifieke doelgroep richten succesvol zullen worden, juist vanuit hun specifieke idee.