Wat veel mensen niet weten, is dat je op veel van je online aankopen nog extra korting kunt krijgen. Via een cashbackwebsite! Een leuke en voordelige manier van shoppen. Maar wat is cashback nou eigenlijk? Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

10 euro welkomstbonus


Cashback = geld terug

De letterlijke betekenis van cashback is geld terug. Wanneer je via een webshop iets koopt, kun je bij sommige aankopen een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgen. Maar hoe werkt dat precies?

Stap 1: meld je aan bij een cashbackwebsite

In Nederland zijn er ongeveer 30 cashbackwebsites waar je jezelf kunt aanmelden. Registratie hoort gratis te zijn, dus als je moet betalen, ga dan gerust op zoek naar een andere website waar het wél gratis is. Daarnaast kan er nog een verschil zitten tussen de aanbieders. Bij de ene krijg je meer korting op je aankopen, maar hoef je verder niets te doen. Bij de andere krijg je minder geld terug, maar wordt je gevraagd om mailtjes te openen of om aan onderzoeken mee te doen om de dienstverlening te verbeteren. Daarvoor krijg je dan nog een extra vergoeding bovenop de korting. Het is aan jezelf om te bepalen waar je jezelf het prettigste bij voelt.

Stap 2: doe je aankopen via de cashbackwebsite

Ben je van plan om online bijvoorbeeld kleding te kopen of om een vakantie te boeken? Ga dan niet gelijk naar je favoriete webshop, maar ga eerst naar de cashbackwebsite waar je jezelf geregistreerd hebt. Vanuit daar klik je verder naar de webshop en kun je gaan shoppen!


Stap 3: krijg geld terug

Wanneer je je aankopen hebt betaald, krijg je over het algemeen binnen 48 uur je geld terug. Dat wordt niet rechtstreeks op je bankrekening gestort, maar komt eerst op je persoonlijke account van de cashbackwebsite te staan. Daarna kun je het bedrag naar je eigen bankrekening laten overmaken. Let op: de meeste websites hanteren een minimum bedrag dat op je account moet staan, voordat je het kunt laten uitkeren. Bijvoorbeeld € 10,- of € 25,-.

gratis aanmelden

Waarom krijg je geld terug?

Een cashbackwebsite krijgt commissie van de webshops van alle aankopen die via de cashbackwebsite zijn gedaan. Die commissie wordt grotendeels (en soms zelfs helemaal) uitgekeerd aan jou als klant. Bedrijven kunnen zich aansluiten bij cashbackwebsites om op die manier meer klanten te krijgen en om meer informatie te krijgen over hun klanten. Belangrijk om zo hun dienstverlening nóg beter af te stemmen op hun klanten.

Voordelen van cashback

Wat de voordelen van bedrijven zijn om bij een cashbackwebsite aan te sluiten, mag duidelijk zijn. Maar waarom zou jij jezelf aanmelden bij een cashbackwebsite?

  • Met maar één extra klik krijg je geld terug op je online aankopen. Je hoeft er verder niets voor te doen!
  • Je bespaart geld op aankopen die je waarschijnlijk toch al zou doen.
  • En het is nog leuk ook!

Nog een extra tip: blijf wel websites met elkaar vergelijken. Met eenmalige aanbiedingen of tijdelijke acties, kun je soms meer geld terugkrijgen dan via de cashbackwebsite. Wees geen dief van je eigen portemonnee en blijf goed rondkijken voordat je online iets koopt.


10 euro welkomstbonus

Veel shopplezier! En heb je nog een vraag over cashback, laat het ons hieronder weten.