Het internet is niet alleen een handig hulpmiddel voor het opzoeken van informatie, maar je kunt online ook geld verdienen. Er zijn met wat inspanning en inzicht namelijk diverse mogelijkheden om via internet een leuk zakcentje bij elkaar te sprokkelen. Hoe kun je gemakkelijk online geld verdienen?

Ontvang Cashback bij jouw favoriete online shops!


Cashback

Geld terugkrijgen terwijl je online iets koopt? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar cashback shoppen is inmiddels een beproefde methode van online geld verdienen. Gespecialiseerde cashbacksites zoals CashbackTotaal.nl werken samen met diverse webshops en geven jou een deel van het geld terug in de vorm van korting als je iets via hen koopt. Voor de cashbacksites is een dergelijke constructie interessant omdat ze een vergoeding (die ze dus met jou delen) ontvangen van de webshop. De webshop genereert op zijn beurt extra naamsbekendheid en klandizie. 2,50 euro welkomstbonus

Hoe online cashback werkt

Het gebruiken van cashbacksites is gemakkelijk als je al eens eerder iets online hebt gekocht. Je meldt je aan bij een site, klikt vervolgens door naar de webshop en winkelt zoals je dat gewend bent. Na de aankoop en de registratie daarvan krijg je uiteindelijk geld terug. Het enige dat je meestal hoeft te doen is het aanvragen van de uitbetaling. Naast een breed scala aan kleinere webshops, maken ook grote spelers als Wehkamp, MediaMarkt, Booking.com en CoolBlue gebruik van cashbackacties. Populaire en betrouwbare cashbacksites zijn onder meer Cashback XL, Euroclix, Cashbackkorting en iPay. gratis aanmelden

Hoeveel kun je terugkrijgen?

Hoeveel je uiteindelijk terugkrijgt hangt natuurlijk af van de webshops die je gebruikt en de producten die je koopt. Maar als je geregeld je aankopen doet via het internet, kan het bedrag snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Tegenwoordig is namelijk vrijwel alles online te koop, waardoor cashbacksites uitkomst kunnen bieden bij het aanschaffen van boodschappen, kleding, elektronica of dat ideale verjaardagscadeau voor een vriend of familielid. Het (nog steeds groeiende) bedrag dat Nederlanders in totaal per jaar spenderen aan online-aankopen bedraagt vijftien tot zestien miljard euro, wat neerkomt op bijna duizend euro per huishouden. De meeste casbacksites werken met kortingspercentages tussen de drie en vijftien procent. Die cijfers laten al zien dat je munt kunt slaan uit het gebruiken van cashbacksites voor aankopen die je sowieso al van plan bent om te doen.


Enquêtes invullen

Een andere manier om online geld te verdienen is het invullen van enquêtes. Veel bedrijven zijn best bereid om te betalen voor feedback om zo hun producten of marketingstrategieën te verbeteren. Door je aan te melden bij een enquêtepanel, ontvang je uitnodigingen voor het deelnemen aan diverse onderzoeken in de mailbox. Voor elke enquête die jij invult, krijg je een vergoeding. De vragenlijsten bestaan vaak uit meerkeuzevragen. De enquêtes moeten meestal worden ingevuld via internet. Hoewel het soms lastig is om in de wereld van internetenquêtes het overzicht te behouden, zijn er zeker goede en betrouwbare panels aan te wijzen.

  1. Panelclix: onderdeel van Euroclix. Vrij hoge vergoedingen die in cash worden uitbetaald.
  2. Toluna: veel enquêtes die vanaf een bedrag van dertig euro ook cash uitbetaald kunnen worden.
  3. GlobalTestMarket: iets minder aantrekkelijk, uitbetaling volgens PayPal.
  4. MySurvey: biedt veel vragenlijsten aan. De vergoedingen worden via PayPal cash uitbetaald.
  5. Panelwizard: hoogste vergoeding per vraag en uitbetaling in cash.

Spaarprogramma’s

Spaarprogramma’s zijn vaak een gemakkelijke, laagdrempelige manier om online geld te verdienen. Het uitgangspunt van de programma’s is dat je betaald krijgt voor het lezen van mailtjes. Het gaat dan meestal om niet direct spectaculaire bedragen van 0,5 tot 2 cent per mailtje. Verder krijg je ook vergoedingen voor het klikken op betaalde links of banners en het spelen van spelletjes. Sommige programma’s hebben ook een jackpot of bieden betaalde enquêtes aan die je kunt invullen. Een ander groot voordeel is dat je via veel programma’s met korting kunt winkelen bij webshops. De spaarprogramma’s betalen omdat ze samenwerken met bedrijven. De programma’s worden betaald door producten die jij koopt of de links waarop je klikt.

Affiliate marketing

Het idee achter affiliate marketing is dat je in samenwerking met bedrijven reclame gaat maken voor hun producten of diensten. In ruil voor het online promoten, krijgt de marketeer een vergoeding in de vorm van een commissie. Het verdienmodel is vaak een procentueel deel van de verkoop via jouw reclame of een vaste vergoeding per order, lead of klik op jouw link of reclamebanner. De verdiensten hangen af van de hoeveelheid mensen die je bereikt met jouw marketingactiviteiten. Affiliate marketing is mogelijk zonder (bijvoorbeeld via Euroclix) of met een eigen website. De laatste optie verdient de voorkeur als je serieus werk wil maken van deze manier van online geld verdienen. Er zijn speciale affiliate marketing-netwerken (marktplaatsen van bedrijven en marketeers) die je in contact kunnen brengen met interessante bedrijven.

Online geld verdienen met Facebook

Ook je Facebookaccount kan geld opleveren. Sommige spaarprogramma’s bieden namelijk de mogelijkheid aan om via de sociale netwerksite betaald pagina’s, websites, producten of artikelen te ‘liken’. Rijk zul je van dit extraatje overigens niet van worden, want de vergoeding per like is gemiddeld zo’n twee eurocent. Bovendien is het aantal beschikbare likes ook beperkt.

Eigen website of webshop

Het maken en onderhouden van een eigen website of webshop is op de lange termijn het beste en meest lucratieve online-verdienmodel. Je begint feitelijk een eigen bedrijfje. Op die manier online geld verdienen vergt wel veel tijd, terwijl kennis van het promoten (SEO) van een website of –shop ook een belangrijke vereiste voor succes is. Een webshop is natuurlijk een onlinewinkel die vereist dat je ook een product hebt dat je kunt verkopen. Met een eigen website kun je geld verdienen via affiliate marketing of Google Adsense.