Weet je wat een leuke manier van shoppen is? Via een cashbackwebsite. Je krijgt dan namelijk nog geld terug ook wanneer je iets koopt via je favoriete webshop. Maar hoe werkt dat precies? En waar moet je op letten wanneer je gaat shoppen met online cashback?

10 euro welkomstbonus


Zo werkt online cashback

Tegenwoordig zijn er verschillende cashbackwebsites, alleen veel mensen weten (nog) niet dat ze bestaan. En dat terwijl je er zeker tientallen euro’s per jaar mee kunt besparen. Wat je moet doen, is het volgende. Ga naar een cashbackwebsite (bijvoorbeeld Cashback XL) en meld je aan. Dit zou gratis moeten zijn, dus als er om inschrijfgeld gevraagd wordt, kun je beter op zoek gaan naar een andere cashbackwebsite. Log in op de website, klik door naar je favoriete webshop en winkel zoals je gewend bent. Na je aankoop krijg je uiteindelijk geld terug via online cashback.

Waarom krijg je een online cashback?

Als je een website hebt, dan kun je een deal sluiten met bijvoorbeeld webshops om heel simpel een vergoeding te krijgen. Wanneer je de link van de webshop op jouw website plaatst, een bezoeker klikt op die link en doet vervolgens een aankoop, dan krijg jij daar een vergoeding voor. Vaak is dat een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Aan de hand van cookies wordt bijgehouden wie via welke website de webshop bezoekt en wat er wordt gekocht. Zo kan de cashbackwebsite dus ook zien dat jij recht hebt op de online cashback.

Nu kun je natuurlijk als eigenaar van de website die vergoeding in eigen zak steken. Zo werkt dat niet bij cashbackwebsites. Zij geven namelijk die vergoeding als online cashback door aan jou. Eigenlijk heel eerlijk en voor jou eenvoudig om geld terug te verdienen.


gratis aanmelden

Verschillende soorten cashbackwebsites

Er zijn twee verschillende soorten cashbackwebsites. In de eerste plaats heb je de website waar je puur en alleen een online cashback krijgt op je aankopen. Dat is eigenlijk ook wat hierboven is omschreven. De andere cashbackwebsite werkt net wat anders. Je krijgt dan namelijk over het algemeen wat minder geld terug, maar kun je weer meer geld verdienen door e-mails te beantwoorden (soms is alleen openen al voldoende) of door aan onderzoeken mee te doen. Op die manier help je de website en daar krijg je dan ook een vergoeding voor. Bekijk dus goed wat jezelf prettig vindt om te doen.

Op welke artikelen kun je geld terugkrijgen?

Je zou denken dat dit voornamelijk voor kleding en schoenen geldt, maar online cashback gaat nog wel een stuk verder. Ook op elektronica, vakanties, telecom en verzekeringen kun je geld terugkrijgen. De enige voorwaarde is dat je het wel online moet kopen. De online cashback geldt niet wanneer je bijvoorbeeld een broek in de winkel hebt gekocht of een verzekering hebt afgesloten via je verzekeringsadviseur.

10 euro welkomstbonus

Overtuigd van online cashback?

Ga dan op zoek naar de cashbackwebsite die bij je past, zoals Cashback XL. Eén tip: blijf wel producten met elkaar vergelijken en ga niet zomaar af op de hoogste cashback. Als je bijvoorbeeld € 50,- per jaar kunt besparen op je telefoonabonnement en je krijgt via de cashbackwebsite maar € 35,- terug, dan ben je dus een dief van je eigen portemonnee.


Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

 

Wil je meer weten over online cashback? Stel dan hieronder je vraag of ga naar ons forum!