Voordelig shoppen. Wie wil dat nou niet? Iedereen kan wel wat financiële ruimte gebruiken in zijn of haar portemonnee. Geld besparen of zelfs retour krijgen op je aankopen is een relatief eenvoudige manier om dat te bereiken.

gratis aanmelden


Welke geld retour acties zijn er?

Je kunt op verschillende manier geld besparen of retour krijgen, zoals het in de gaten houden van speciale kortingsacties of deelnemen aan spaaracties. Ook door goed te vergelijken op vergelijkingswebsites als Beslist.nl, kun je behoorlijk wat euro’s besparen.

10 euro welkomstbonus

Wat ook goed werkt, zijn de speciale cashback acties. Wanneer je een product koopt, dan kun je een deel en soms zelfs het hele aankoopbedrag terug op je bankrekening krijgen. Veel mensen weten niet eens dat producenten en fabrikanten dit soort acties hebben, maar ze zijn er regelmatig. Zoek maar eens op Google naar ‘cashback acties’ en dan krijg je verschillende websites te zien die deze acties voor je verzamelen.


Wat zijn cashbackwebsites?

Cashback acties zijn eigenlijk altijd tijdelijk. Maar er zijn ook zogenaamde cashbackwebsites. Bij deze websites kun je het hele jaar door geld retour krijgen op je online aankopen. Zoals je waarschijnlijk al doorhad, betekent cashback letterlijk ‘geld terug’. Als je online gaat shoppen, ga je over het algemeen rechtstreeks naar je favoriete webshop. Maar veel van deze webshops zijn aangesloten bij één of meerdere cashbackwebsites die dus fungeren als tussenpersoon. Wanneer je via deze websites naar de webshop gaat, kun je al geld retour krijgen.

10 euro welkomstbonus

Hoe werken cashbackwebsites?

Er zijn verschillende websites waarop je jezelf kunt aanmelden. Let wel op, kies voor een website waarop je dit gratis kunt doen. Vragen ze om inschrijfgeld, niet inschrijven en ga op zoek naar een andere website.

Heb je je aangemeld? Dan kun je nu voortaan via deze cashbackwebsite je online aankopen doen. Voor iedere aankoop die in de webshop wordt gedaan door een bezoeker van de cashbackwebsite, ontvangen ze een commissie. Over het algemeen is dat een percentage van het aankoopbedrag. Die commissie geven ze dus helemaal of gedeeltelijk terug aan jou. Zeker bij grotere aankopen kan dat oplopen tot enkele tientjes per keer.

Je krijgt dit bedrag niet rechtstreeks op je bankrekening, maar wordt eerst op je account gezet. Pas bij een minimaal gespaard bedrag, kun je het laten uitbetalen. Er zijn overigens ook cashbackwebsites waar je geen geld retour krijgt, maar spaarpunten ontvangt. Van deze punten kun je dan wel weer cadeaubonnen of andere producten kopen.


Wat is jouw manier om geld retour te krijgen?

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om geld retour te krijgen. Je moet er wel wat voor doen, maar op jaarbasis kun je al wel snel tientallen euro’s extra besparen. Doe je veel online aankopen, dan past een cashbackwebsite goed bij jou. Je bespaart dan makkelijk op aankopen die je waarschijnlijk toch al zou doen.

gratis aanmelden

Vind je het leuk om aanbiedingen in de gaten te houden of om winkels en het internet af te struinen op zoek naar de beste deal? Bedrijven hebben vaak genoeg kortingsacties op jouw favoriete producten. Of houd websites als Groupon in de gaten. Dan kun je vaak heel voordelig nieuwe dingen uitproberen.

Heb jij een favoriete manier om geld retour te krijgen? Laat het ons weten!