Cashbackacties zijn voor zowel bedrijven als consumenten interessant. Vanuit zakelijk oogpunt is het een prima manier om een merk of product te promoten, terwijl je als onlineshopper leuke kortingen in de wacht kunt slepen door geregeld aankopen te doen via een cashbacksite. Maar hoe vergelijk je cashbacksites op een goede manier met elkaar, zeker nu het aantal aanbieders van cashbacks gestaag groeit? En wat zijn de voor- en nadelen van de diverse cashbacksites? In dit artikel laten we het zien.

Ontvang Cashback bij jouw favoriete online shops!


Cashback XL

Cashback XL is waarschijnlijk de grootste en bekendste cashbacksite in ons land. Nadat je ingelogd bent, kun je in de zoekbalk de naam van de webshop invullen waar je iets wilt kopen. Je krijgt dan te zien of de betreffende webshop bij Cashback XL is aangesloten en wat de hoogte is van de cashback die je kunt krijgen. Als je vervolgens via Cashback XL naar die webshop gaat en daar iets koopt, wordt de aankoop geregistreerd en verschijnt de cashback direct in jouw account. Cashback XL wordt door de meeste cashbackgebruikers aangeduid als een betrouwbare aanbieder. Transacties worden over het algemeen snel en accuraat geregistreerd. Daarnaast omvat het bestand van Cashback XL een brede range aan webshops en producten. Een extra voordeel is bovendien dat je bij Cashback XL niet eerst een bepaald minimumbedrag hoeft te bereiken voordat cashbacks worden uitbetaald. Wel wordt er recentelijk op enkele fora en vergelijkingssites geklaagd over (te) lage of zelfs verdwenen cashbacks.

2,50 euro welkomstbonus

Shopkorting.nl en Shopfish

Ook dit is een vrij grote cashbacksite waarbij behoorlijk wat webshops zijn aangesloten. Het aantal acties en de variatie in cashbackkortingen zijn dus een sterk punt van deze site. Uitbetaling geschiedt vanaf een bedrag van 10 euro. Het is wel zo dat de cashbacks op Shopkorting.nl over het algemeen niet erg hoog zijn, zeker niet als je een vergelijking trekt met Cashback XL of Cashbacktotaal. Hoewel er wel wat meldingen zijn over foutief geregistreerde cashbacks, lijkt dit geen probleem te zijn dat bij Shopkorting.nl op zeer veelvuldige basis de kop opsteekt. Shopfish werkt op een vergelijke manier als Shopkorting.nl, maar heeft een minder uitgebreid spectrum aan shops en producten.


EuroClix

Via EuroClix kun je cashbackkorting krijgen bij veel bekende en grote webshops. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, Zalando, Wehkamp, Media Markt en de Bijenkorf. Ook reisaanbieders als Booking.com en Expedia zijn aan EuroClix verbonden. Daarnaast werkt deze cashbacksite ook nog met extra kortingscodes. Zo heb je uiteindelijk dus twee keer korting: via de cashback én de kortingscode. Daarnaast kun je op EuroClix nog extra geld verdienen met het invullen van enquetes, het klikken op mails of het meedoen aan loterijen. EuroClix geldt als behoorlijk betrouwbaar, maar staat niet te boek als een aanbieder waar je snel een behoorlijke smak geld mee verdient.

CashbackTotaal.nl

Deze cashbacksite betaalt uit vanaf een bedrag van 10 euro en heeft tamelijk veel unieke cashbacks. De klantenservice wordt door veel gebruikers geprezen, terwijl de besparingen vaak de moeite waard zijn. Cashbacktotaal.nl staat binnen de community wel niet bekend als de snelste cashbacksite. Daarnaast duiken er op een vergelijkingssite als cashbacksvergelijken.nl ook wel klachten op over onverwacht afgekeurde cashbacks. Dit ligt echter lang niet altijd aan de cashbacksite zelf. De beslissing om een aanvraag af te keuren wordt meestal door de webshop, de fabrikant van het product of de aanbieder van een dienst genomen.

2,50 euro welkomstbonus

Andere betrouwbare cashbacksites

Naast de bekende namen, zijn er ook nog andere cashbacksites die op vergelijkingssites een goede beoordeling krijgen. Hieronder een paar voorbeelden.

  • NuCash heeft een behoorlijk aanbod en wordt vaak omschreven als snel en behoorlijk betrouwbaar. Ze hebben wel nauwelijks exclusieve cashbacks.
  • Spaarwinkelen.nl wordt niet gezien als erg snel, maar geeft volgens veel klantbeoordelingen wel behoorlijk hoge kortingen. Bovendien zijn ze erg betrouwbaar als het op uitbetalen aankomt. Een duidelijk pluspunt dus ten opzichte van veel andere cashbacksites.

Minder betrouwbare cashbacksites

Hoewel de boevengenoemde cashbacksites natuurlijk ook niet alleen maar positieve reviews krijgen, gelden ze wel als interessant en behoorlijk betrouwbaar. Er zijn echter ook cashbacksites met een beroerdere reputatie.


  • SpaarBron: deze cashbacksite wordt vaak bekritiseerd vanwege de gehanteerde accountscore. Die kun je verhogen door vaak te klikken en veel te kopen, maar blijkt in de praktijk vaak een grote drempel voor de uitbetaling te zijn. Veel gebruikers melden dat het erg lastig is om het drempelbedrag voor uitbetaling bij elkaar te krijgen, waardoor er uiteindelijk amper cashbacks worden u
  • Cashback.nl is vrij bekend, maar krijgt op internet toch veel slechte reviews. Vooral de zeer trage accreditatieprocedure en matige registratie van cashbacks zijn velen een doorn in het oog.
  • 24/7 Discount: uitbetaling geschiedt pas vanaf 25 euro. De verdiendrempel ligt dus wat hoger dan bij veel andere cashbacksites. De meeste klachten over deze aanbieder hebben betrekking op de trage uitbetaling van kortingen. Ook de reactiesnelheid van 24/7 Discount laat volgens sommige gebruikers soms lang op zich wachten.