Cashback is een leuke manier om een extraatje bij te verdienen en korting te krijgen op producten waar je toch al in geïnteresseerd was. Het aanbod aan cashbacksites is groot, waardoor je soms de indruk kan krijgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je op letten bij het vergelijken van diverse cashbacksites?

Ontvang Cashback bij jouw favoriete online shops!


Wat is cashback?

Lang niet iedereen weet het, maar tegenwoordig kun je op veel online-aankopen via cashback een leuke korting krijgen. Cashbackwebsites staan vaak garant voor een voordelige manier van shoppen en kunnen een flinke besparing opleveren op producten die je toch al van plan was om aan te schaffen. Wanneer je via een dergelijke site iets koopt, krijg je bij bepaalde producten een percentage van het aankoopbedrag terug. Zo kun je op jaarbasis al gauw tientallen euro’s besparen.

2,50 euro welkomstbonus

Hoe online cashback werkt

Het gebruiken van cashbacksites is meestal niet moeilijk voor consumenten die al eens eerder iets online hebben gekocht. Na aanmelding bij een site, klikt je door naar de webshop en kun je winkelen zoals je dat gewend bent. Na de aankoop en de registratie van een product, wordt een deel van het aankoopbedrag teruggegeven. Dit gebeurt in de vorm van een korting. Naast een breed scala aan kleinere webshops, bieden ook grote spelers als Wehkamp, MediaMarkt, Booking.com, Hema, Fonq en CoolBlue inmiddels cashbackacties aan. Populaire en betrouwbare cashbacksites zijn onder meer Cashback XL, Euroclix, Cashbackkorting en iPay.


Gratis of tegen betaling?

Voordat je ervoor kiest om je in te schrijven bij een cashbacksite, loont het wel de moeite om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Normaal gesproken zijn cashbacksites gratis. Mocht een site toch inschrijfgeld vragen bij het registreren, dan is het waarschijnlijk verstandiger om op zoek te gaan naar een andere partij.

gratis aanmelden

Verschillende typen cashbacksites

Er zijn grofweg twee typen cashbacksites. Allereerst zijn er de websites waar je dus alleen een online-cashback krijgt op je gedane aankopen. De andere soort cashbacksite hanteert een net iets andere werkwijze. Bij die sites krijg je namelijk over het algemeen wat minder geld terug, maar is het wel mogelijk om wat extra’s verdienen door e-mails te beantwoorden (soms is alleen openen al voldoende) of door aan onderzoeken mee te doen. Dit levert de cashbacksites waardevolle informatie over consumentengedrag op. Voor die gegevens keren ze graag een vergoeding uit. Welk type cashbacksite voor jou het meest geschikt is, hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeuren. De een vindt een directe cashback fijner, de ander werkt liever volgens het tweede systeem.

Vergelijk producten en prijzen

Ook belangrijk bij het selecteren van een site is dat je niet altijd automatisch  op de hoogste cashback moet afgaan. Het loont om producten met elkaar te vergelijken. Als je elders bijvoorbeeld meer geld kunt besparen op een abonnement of product, is het natuurlijk onzin om toch gebruik te maken van een cashback die minder voordeel oplevert. Vraag je bovendien bij elke aankoop af of het gaat om iets dat je ook echt nodig hebt en zonder cashback ook gekocht had. Wie cashbackwebsites gebruikt voor ondoordachte impulsaankopen, is uiteindelijk een dief van de eigen portemonnee. Probeer ook altijd om de cashbacks op meerdere sites met elkaar te vergelijken. Wat langer rondkijken levert vaak een mooiere korting op dan gelijk ingaan op de eerste aanbieding waar het begerige oog op valt.

Kwaliteit en betrouwbaarheid van cashbacksites

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn uiteraard voorwaarden waaraan de door jouw geselecteerde cashbacksite moet voldoen. Het is het raadzaam om reviews en indrukken van eerdere klanten te bekijken. Zo krijg je een indruk van de kwaliteit en betrouwbaarheid van diverse cashbacksites. Op het internet zijn diverse sites te vinden waar sites met elkaar worden vergeleken of reviews van gebruikers zijn na te lezen. Zo verklein je de kans om op een ondermaatse cashbacksite te belanden waar je heel lang of zelfs tevergeefs op het kortingsbedrag moet wachten.


Heb je een vraag over cashback, cashbacksites of hoe het nu precies werkt? Stel je vraag hieronder!