Online shoppen en dan ook nog geld verdienen. Ja, het is echt mogelijk. Via zogenaamde cashbackwebsites. Je shopt gewoon bij je favoriete webshop alleen krijg je extra korting op je aankopen. Hoe leuk is dat!

gratis aanmelden


Wat is cashback?

Letterlijk betekent cashback ‘geld terug’. Bij sommige aankopen kun je een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgen. Maar hoe werkt dat dan?

Aanmelden bij cashbackwebsite

De eerste stap is om jezelf aan te melden bij een cashbackwebsite. Er zijn tientallen verschillende van dit soort websites in Nederland. Het inschrijven hoort gratis te zijn. Wanneer je moet betalen, stop met aanmelden en ga op zoek naar een andere aanbieder.

10 euro welkomstbonus


Grofweg zijn er twee verschillende soorten cashbackwebsites. Bij de één krijg je geld terug op je aankopen, zoals hierboven beschreven. Bij de ander krijg je minder geld terug op je aankopen, maar kun je wel meer geld bijverdienen door mee te werken aan korte onderzoeken. Je krijgt dan bijvoorbeeld e-mails die je moet beantwoorden (soms is alleen openen al genoeg) of enquêtes die je moet invullen. Voor elke actie krijg je dan een vergoeding. Bekijk wat je zelf het prettigste vind werken voordat je jezelf aanmeldt.

Online shoppen!

Wanneer je online gaat shoppen ga je nu niet direct naar de webshop, maar ga je eerst naar de cashbackwebsite. Vanuit daar klik je door naar de webshop. Door de cookies kunnen beide websites zien dat je recht hebt op cashback.

Cashback!

Over het algemeen wordt binnen 48 uur de cashback verrekend. Het bedrag wordt niet direct op je bankrekening gezet, maar komt eerst op je persoonlijke account van de cashbackwebsite. Wanneer je een minimaal bedrag hebt verzameld (dat verschilt per website) kun je het bedrag naar je eigen bankrekening laten overmaken.

10 euro welkomstbonus

Waarom kun je cashback korting krijgen?

Het enige dat webshops willen is naamsbekendheid en zoveel mogelijk verkopen. Welke ondernemer wil dat nou niet? Online kun je elkaar helpen door een link van de webshop op je eigen website te zetten als promotie. Heeft een bezoeker van jouw website op de link naar de webshop geklikt en vervolgens nog iets gekocht ook? Dan kun jij daar een vergoeding voor krijgen. Vaak is dat in de vorm van een percentage van het aankoopbedrag.


Veel bedrijven stoppen dat bedrag in eigen zak. Cashbackwebsites dus niet. Zij geven dat percentage terug aan de klant. Soms gedeeltelijk, soms zelfs het hele bedrag. Wel zo eerlijk toch?

Voordelen van cashback

Nu denk je waarschijnlijk dat de cashback voornamelijk op kleding en schoenen gaat zijn, maar het is veel uitgebreider dan dat. Ook op bijvoorbeeld elektronica, telefoonabonnementen, vakanties en zelfs verzekeringen kun je cashback korting krijgen. Op die manier kun je dus tientallen euro’s per jaar extra besparen op aankopen die je waarschijnlijk toch wel zou doen.

Nog even in een notendop jouw voordelen van cashback:

  • Met één klik extra verdien je geld op je online aankopen
  • Je bespaart geld op aankopen die je waarschijnlijk toch wel zou doen
  • Je houdt geld over voor andere leuke dingen!

gratis aanmelden

We willen nog wel één ding meegeven voordat je je in de wereld van de cashback stort: blijf websites met elkaar vergelijken. Kun je ergens € 25,- korting krijgen en via de cashback krijg je € 15,-, dan moet je uiteraard voor de eerste optie gaan. Vaar niet blind op de cashbackwebsite, maar blijf goed om je heen kijken.


Wil je meer weten over cashback korting? Stel je vraag hieronder of ga naar ons forum!