Studeren is al duur genoeg en iedere maand kijk je weer uit naar je studiefinanciering, als je die nog krijgt tenminste. Het is dan fijn om ergens op te kunnen besparen. Helemaal als je minder kunt gaan betalen zonder dat je er op achteruit gaat.

Altijd verbonden zijn

Internet gebruik je voor bijna alles, om te studeren op je laptop, om afleiding te zoeken van het studeren of om in contact te blijven met vrienden via je telefoon. Het is dus belangrijk dat je thuis een goede internetverbinding hebt. Naast internet wil je waarschijnlijk ook je favoriete series of televisie programma’s kunnen kijken. Het is voordeliger om een combinatie contract voor internet en televisie af te sluiten dan twee aparte contracten. Kies voor een pakket met televisie bellen en internet als je gemakkelijk en snel wilt besparen en niet alle losse producten apart wilt afsluiten.


Meer is soms minder

Wil je een nieuw contract afsluiten voor je mobiel, internet of televisie dan zullen providers altijd proberen om meer te verkopen dan je in eerste instantie van plan was aan te schaffen. Bedenk daarom van tevoren zelf goed wat je wel en niet nodig hebt zodat je minder gevoelig bent voor de goede (eenmalige) aanbiedingen waarmee ze jou proberen te overtuigen. Lijkt het nu misschien een leuke extra, uiteindelijk kijk je nooit naar de ‘extra zenders’ en houd je wel iedere maand minder geld over door de hogere rekening.

Deel abonnementen

Woon je in een studentenhuis, kijk dan eens of je samen kunt doen met abonnementen en controleer of jullie geen dubbele abonnementen hebben. Neem bijvoorbeeld een Netflix abonnement voor het huis en deel de kosten of deel tijdschriften met elkaar. Sommige sportscholen hebben ook een abonnement waar iedereen uit je huis gebruik van kan maken, dit scheelt iedere maand een hoop geld.

Binnen 5 minuten 250 euro besparen

Dit klinkt bijna te mooi om waar je zijn, maar de makkelijkste manier om geld te besparen is door ieder jaar over te stappen van energie. Energieleveranciers willen zo graag nieuwe klanten dat ze je letterlijk betalen om een nieuwe klant te worden. Profiteer hiervan en ontvang bij een overstap €250 welkomstkorting. Je kunt op verschillende websites zoals Easyswitch.nl energie met elkaar vergelijken waardoor je meteen ziet welke energieleverancier voor jouw huis het voordeligst is en je bent binnen 5 minuten zonder gedoe gratis overgestapt. Wees ook niet bang dat je zonder stroom komt te zitten, het is alleen een administratieve handeling en er verandert niets voor jou, behalve extra geld op je bankrekening!


Zo leef je fijn én voordelig!

Zo leef je fijn én voordelig!

Makkelijk geld besparen

Geld besparen hoeft niet moeilijk te zijn en je hoeft hiervoor ook niet alle leuke dingen te laten. Met de bovenstaande tips kun je al snel een paar honderd euro besparen. Neem even de tijd om een vergelijking te maken en ontdek binnen een paar minuten de goedkoopste internet, televisie en energie contracten. Geen reden om teveel geld te betalen als je hetzelfde kunt krijgen voor minder.