Iedereen heeft vaste lasten. Denk aan je telefoonrekening, verzekering, huur, Spotify,  Netflix, sportvereniging, noem maar op. Meestal worden deze kosten door middel van automatische incasso’s maandelijks bij je afgeschreven. Dat is aan de ene kant super handig: je hoeft er niets voor te doen. Aan de andere kant is dat juist het probleem! Uit onderzoek van NIBUD blijkt namelijk dat maar liefst 44 procent van de Nederlanders door het gebruik van automatische incasso’s vergeten dat ze lopende abonnementen hebben. Dat is dus simpelweg geld weggooien!

Geen geldverspilling meer!
Heel veel mensen kunnen veel geld besparen op hun vaste lasten. Waarschijnlijk weet jij precies wat je voor je huur kwijt bent en hoeveel je naar je zorgverzekeraar overmaakt. Maar naast die grote lasten zijn ook de abonnementen met een lager maandbedrag interessant. Denk bijvoorbeeld aan dat sportschoolabonnement van 30 euro waar je nauwelijks gebruik van maakt: dat is toch al snel 360 euro per jaar. Dat lijkt ineens veel meer, vind je niet?


Zet alles op een rijtje!
Maar voordat je weet waarop je kan besparen is het handig om eerst die kosten eens op een rijtje te zetten in een duidelijk financieel overzicht. Creëer een duidelijk beeld van je maandelijkse vaste lasten en inkomsten. Je zal versteld staan waar je je geld soms heen ziet gaan. Een goede vriend van me zei bijvoorbeeld laatst dat hij al een aantal maanden meedeed aan een loterij, zonder dat hij het wist!

Altijd op je money, met ByDeHand!
Ik snap goed dat het maken van een financieel overzicht niet het leukste is wat je kan doen. Maar het geld dat je na het besparen overhoudt is wél leuk! Gelukkig kunnen wij je een aardig handje helpen: voor een groot deel hebben wij jouw financieel overzicht al ingevuld. Hoe we dat hebben gedaan? Check het snel op www.bydehand.com!