Autorijden geeft je vrijheid, maar vooral ook onafhankelijkheid. Hier moet je echter wel een prijs voor betalen. Autorijden is duur. Maar er zijn tips die je brandstof en daarmee geld besparen! Zeker de moeite waard en een uitdaging om ze in de praktijk te brengen.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Wie rijdt het voordeligst? Volg deze tips:

  1. Het nieuwe rijden

Een manier om brandstof te besparen tijdens het rijden is door op tijd door te schakelen. Maar wanneer is ‘op tijd’? Er zijn auto’s die het toerental aangeven. Hoe hoger het toerental van je auto tijdens het rijden, hoe meer brandstof je verbruikt. Heeft je auto een benzinemotor, dan is het verstandig om tussen de 2000 en 2500 toeren door te schakelen naar de volgende versnelling. Voor een dieselmotor ligt dat lager. Schakel dan door tussen de 1800 en 2200 toeren.


Geen toerenteller? Onthoud dan: rijd 50 kilometer per uur in de vierde versnelling, schakel door naar vijf vanaf 80 kilometer per uur.

  1. Tank voordelig

Brandstof kost een hoop geld, maar is natuurlijk wel noodzakelijk om je auto in beweging te brengen. Nederland heeft één van de hoogste brandstofprijzen van Europa. Ben je net over de grens, dan loont het vaak om daar je tank vol te gooien. Voordelig tanken in Nederland kan met behulp van de tankkaart van UnitedConsumers. Bij iedere tankbeurt bespaar je altijd 6 cent per liter op diesel, benzine en LPG. Dat scheelt je al snel € 50,- per jaar!

Hoe zuinig rijd jij? Bespaartips voor jouw rijstijl!

Hoe zuinig rijd jij? Bespaartips voor jouw rijstijl!

  1. Anticiperen

Kijk altijd goed vooruit in het verkeer en schat situaties tijdig in. Dat voorkomt hard remmen en mogelijke ongelukken. Het is zuiniger om je auto uit te laten rollen, zonder direct terug te schakelen en op de rem en koppeling te trappen.


 

  1. Energiebesparing

Heb je airconditioning in je auto? Fijn bij warm weer, maar zet deze niet standaard aan. Dat kan namelijk al gauw leiden tot 5 á 10 procent meer brandstofverbruik. Hetzelfde geldt voor de verwarming. Zet bij warm weer eerst je ramen open tijdens het rijden, dan hoeft de airconditioning daarna minder hard te werken om de auto op temperatuur te brengen.

 

Veel rijplezier! En je weet het; domme vragen bestaan niet; stel alle vragen gewoon hieronder of ons nieuwe blog!!