Misschien heb je het al gehoord: aankomende zomer kun je gratis internetten in het buitenland (binnen de EU). Maar hoe komt dat dan? Normaal is internet toch best duur in het buitenland? We zullen het in dit artikel uitleggen. Maar eerst even terug…

Vanaf 2012 ging men roamen in het buitenland. Dat was mogelijk, maar wel tegen een erg dure prijs. Het kostte maar liefst 70 cent per MB! En wanneer je dan een paar appjes stuurt en een tijdje op Facebook kijkt komt je dat toch duur te staan. MB’s verbruiken doe je namelijk sneller dan je lief hebt. Gelukkig zien we dat de afgelopen jaren het roamen wel een stuk goedkoper is geworden. Zo kostte het roamen in 2016 nog maar 6 cent per MB. Dat is een daling van 1100 procent!


in het buitenland onbeperkte data tijdens vakantieNu kunnen we eindelijk gratis internetten in het buitenland. Maar hoe werkt dat dan precies? De EU wil er voor zorgen dat er geen extra kosten meer door providers in rekening worden gebracht voor het roamen in het buitenland. Ze hebben het plan RLAT (Roam Like At Home) geïntroduceerd. Eerst waren de providers het hier niet mee eens, maar vanaf deze zomer kunnen ze er niet meer om heen: de data die je verbruikt in het buitenland wordt nu uit je eigen bundel gehaald. Tot hoeveel je dat precies mag doen is nog niet compleet bekend. Hou daarom de website van je provider goed in de gaten!

(Foto via Consumentenbond.nl)

 


Al met al is het goed nieuws voor iedereen die naar het buitenland op vakantie gaan binnenkort. Dit scheelt je toch weer een buitenland-bundeltje! En vooral als je houdt van foto’s maken en delen kun je hier goed gebruik van maken. Net een nieuwe iPhone 7 gekocht? Dan zul je al helemaal blij zijn: de foto’s die deze waterdichte telefoon maakt kun je meteen delen op social media!

Wat vind jij van deze verandering? Vind je het fijn of zou je het liefste willen dat je je mobiel zo min mogelijk zou gebruiken op vakantie?

Laat je reactie hieronder achter!