De kosten van je energierekening kunnen sommige maanden flink oplopen. Zeker in de wintermaanden schieten de kosten omhoog, terwijl dit lang niet altijd zo hoeft te zijn. Wil je geld besparen op je energierekening en meer geld overhouden voor een leuk uitje of etentje? Met deze 3 tips lukt je dat!

  • Neem je huidige energiegebruik onder de loep

Om erachter te komen hoe je kunt besparen op je energierekening, is het eerst belangrijk om een beeld te hebben van de kosten die je maakt. Want waar komen deze eigenlijk vandaan? Verbruik je veel water of is het vooral de thermostaat die de kosten op doet lopen? Een makkelijke manier om geld te besparen is door bewust om te gaan met het energieverbruik in huis. Douche daarom niet langer dan 5 minuten en ga niet te vaak in bad. Hoe lekker het ook is, met een bad verbruik je ongeveer 3 keer zo veel energie en water als met een douche. Zet ook de thermostaat een graadje lager, dit merk je namelijk amper maar het scheelt wel zo’n 6 à 7 procent op je rekening! Dit komt gemiddeld neer op zo’n €120 per jaar.


  • Ventileer je huis elke dag

Deze tip is minder voor de hand liggend maar is wel effectief! Door je huis elke dag door te luchten kun je namelijk energie besparen. De ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in je huis droger is en dat je cv-ketel minder energie nodig heeft om je huis op te warmen. Gooi die ramen maar open dus!

  • Isoleer de kamers met raamdecoratie

De meest effectieve manier om te verduurzamen is door je huis volledig te isoleren. Hier hangt echter ook een prijskaartje aan. Wil je op een voordeligere manier toch je steentje bijdragen? Zorg er dan voor dat je gordijnen verduisterend zijn. Vooral plissegordijnen werken isolerend door de dubbele ECOcell structuur. De combinatie van een gordijn met dubbelglas is het meest effectief: hiermee zorg je ervoor dat het warmteverlies tot wel 46% verminderd wordt!