Vrijwel niemand kan tegenwoordig meer zonder zijn smartphone. Veel mensen willen standaard het nieuwste model hebben, en dat kan voordelig uitpakken voor jou! Doordat er veel goed werkende smartphones weggedaan worden is het steeds makkelijker om een knappe refurbished smartphone op de kop te tikken. Dit zijn gereviseerde smartphones die van top tot teen gecheckt en geüpdatet zijn en nog prima een ronde meekunnen. Ook zit er standaard garantie op refurbished smartphones zodat je er zeker van bent dat je waar krijgt voor je geld.

Voordelen van refurbished smartphones

Het grootste voordeel van een refurbished smartphone is uiteraard de prijs: zo heb je bijvoorbeeld een iPhone XS refurbished voor een XS prijsje. Een refurbished smartphone is dus een goede keuze als je wilt besparen op je telefoonabonnement. Hoeveel geld je precies kunt besparen hangt af van het model en de staat van het toestel. Refurbished smartphones die er zo goed als nieuw uitzien zijn over het algemeen iets duurder dan toestellen die al enkele gebruikssporen hebben. In sommige gevallen kan je tot wel honderden euro’s besparen!   


Beter dan tweedehands

Misschien denk je dat je dan net zo goed een tweedehands telefoon kunt kopen. Een refurbished smartphone is echter een veel verstandigere keuze aangezien je 100% garantie krijgt op je aankoop. Met een tweedehands toestel is het altijd afwachten of alles wel goed werkt. Als dit niet het geval is dan zijn de bijkomende kosten vaak voor eigen rekening. Met het kopen van een refurbished telefoon krijg je een volledig opgeknapte telefoon én de zekerheid van garantie.  

Duurzame keuze

Met het kopen van een refurbished smartphone bespaar je niet alleen geld, het is ook nog eens goed voor het milieu! Smartphones bevatten veel verschillende materialen die lang niet allemaal gerecycled worden. Hartstikke zonde, want dit betekent dat veel van deze materialen gewoon weggegooid worden. Als je bedenkt dat de meeste mensen hooguit twee jaar met hun telefoon doen, kan je je voorstellen dat dit in totaal een hele hoop afval veroorzaakt. Door te kiezen voor een refurbished smartphone zorg je ervoor dat deze afvalberg een klein beetje minder wordt, en verklein je je carbon footprint omdat er geen nieuwe telefoon geproduceerd hoeft te worden. Een refurbished smartphone is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Als dat geen win-win situatie is!