Als student zijnde draai jij of misschien zelfs je ouders nog op voor de vaste lasten. Lastig, want echt goed verdien je ook niet. Hoe kun je dan toch zorgen dat je maandelijks en uiteindelijk ook jaarlijks wat overhoudt? Door op zijn minst op twee fronten te besparen: je zorgverzekering en de verzekering voor je auto. Door deze tips toe te passen spaar jij straks voor mooie momenten!

  1. Start met het nieuwe autorijden

Snel schakelen naar een hogere versnelling, het gas loslaten en de auto laten uitrollen voor het stoplicht en met gelijkmatige snelheid rijden zijn al drie punten van het nieuwe autorijden. Maar ook de motor afzetten voor een openstaande brug en het gebruik van cruisecontrol komen hier nog bij. En zo zijn er nog een paar punten waar je op kunt letten, waarmee je volgens de ANWB tot aan 10 procent kunt besparen op je brandstof. Je eerste zakcentje is zo verdiend: besparen op brandstof en dus op tankkosten.


  1. Kies de juiste dekking

Als je woonachtig bent in Nederland dien je verplicht een WA-dekking af te sluiten wanneer je een auto koopt. Als je een tweedehands auto bezit, kun je over het algemeen met een WA-autoverzekering prima uit de voeten. Hiermee wordt weliswaar alleen de schade gedekt die jij veroorzaakt bij anderen. Een vergoeding voor als je een deuk in je auto hebt gereden zit er dan niet in. Rijdt daarom altijd alert!

[compmodule token=’4axkI’]

  1. Neem je zorgverzekering onder de loep

Er is een kans dat je nu teveel betaald voor je zorgverzekering. Kijk eens goed naar je polis: zijn er verzekeringen waar je dit jaar nog niet gebruik van hebt gemaakt? Neem bijvoorbeeld je tandartsverzekering. Als je jaarlijks op controle gaat of wisselvallig een bezoekje aan de mondhygiëniste brengt, is je tandartsverzekering misschien wel niet nodig. Bereken de kosten die je jaarlijks maakt aan de hand van de tandartsfactuur en kijk of je niet goedkoper uit bent als je deze zelf betaalt.
  1. Wees je bewust van je medicijnen

Een aantal zorgverzekeraars voeren een voorkeursbeleid als het gaat om medicijnen. Wanneer dit het geval is, word je eigen risico niet aangetast. Dit gebeurt wel als je arts je adviseert een duurdere variant te slikken. Lees jezelf daarom altijd in wat het precies het voorkeursbeleid is van je zorgverzekeraar.

  1. De goedkopere basisverzekering

Jaarlijks overstappen loont in veel gevallen. Al is het maar een tientje per maand: jaarlijks is dat toch weer 120 euro. Ieder jaar tussen eind oktober – half november presenteren zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden voor het aankomende jaar. Tijd om even vijf minuten voor een mogelijke besparing uit te trekken. Vergelijk je huidige zorgverzekering met het (nieuwe) aanbod zorgverzekeringen in 2017. Een goedkopere optie gevonden? Zet de overstap direct in werking!


7 tips voor studenten- bespaar op je auto- en zorgverzekering

7 tips voor studenten- bespaar op je auto- en zorgverzekering

  1. Uitzonderingen

Buiten het zorgseizoen kun je niet overstappen. Toch zijn er uitzonderingen: ben je net 18 jaar geworden, ga je scheiden of was je nog niet eerder verzekerd? Dan kun je buiten het seizoen overstappen. Ga doordacht te werk en maak ook nu een vergelijking.

[compmodule token=’7DOrc’]

  1. De collectieve ziektekostenpolis

Heb je al gekeken naar een collectieve ziektekostenpolis? Het kan schelen op je premie, dus is het de moeite waard om te kijken of je dit via je werkgever of zelfs je sportvereniging kunt regelen.