Mede door de crisis is de rente op een spaarrekening enorm gedaald. De kans is groot dat jij niet meer dan 1% rente krijgt over jouw spaargeld. Door middel van het beleggen van jouw geld, kan je wellicht meer rendement behalen dan deze 1%. Ben jij benieuwd naar het doel van beleggen? Of wil jij wellicht zelf geld beleggen? Wij gaan voor jou in op deze onderdelen.

Doel van beleggen

Zoals vanzelfsprekend wil je met het beleggen van geld rendement behalen. Rendement wil zeggen wat de opbrengst is in verhouding tot de kosten. Anders gezegd is het ook wel de opbrengst dat je hebt op bijvoorbeeld een belegging. Zoals eerder genoemd, is dit voor een spaarrekening ongeveer 1%. Het rendement op bijvoorbeeld aandelen is wanneer jouw aandelen in waarde stijgen. Veel mensen vergelijken het beleggen van geld met gokken. Dit klopt niet helemaal, ook al zit er geen bepaalde wetenschap achter het beleggen van geld. Door het analyseren van huidige cijfers van bedrijven en de toekomstplannen van het bedrijf, kom je al een heel stuk meer te weten over de toekomstige koers van de aandelen.


De basis van het beleggen van geld

De basis van het beleggen van geld

Staatsobligaties

Het beleggen van jouw geld in aandelen brengt een bepaald risico met zich mee. Hoe meer risico je loopt het geld ook weer kwijt te raken of dat de aandelen minder waard worden, des te meer wordt je beloont met een beter rendement. Wanneer je minder risico wil nemen met jouw geld, is het een optie om jouw geld te beleggen in staatsobligaties. Staatsobligaties van landen zoals Nederland hebben een laag risico, waardoor je automatisch ook een lager rendement krijgt dan bij bijvoorbeeld Griekenland waar je een hoger risico loopt.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Risicoprofielen

Mensen met een risicomijdend profiel willen, zoals het woord al zegt, het liefst zoveel mogelijk risico vermijden. Zij nemen daarbij genoegen met een lager rendement. Mensen met een risicodragend profiel zullen geneigd zijn om een hoger risico te nemen waardoor het rendement ook toeneemt.