Heb jij ze ook? Vrienden die hun zaken goed op orde hebben, nooit iets kwijt zijn en altijd ruim zitten in hun budget. Maar is dat wel zo? Volgens het NIBUD heeft 40% van alle Nederlanders (en zelfs meer dan de helft van de jongeren) zijn of haar administratie niet op orde. Waarom is een goede administratie eigenlijk zo belangrijk en hoe kan je daarvoor zorgen? ByDeHand geeft je tips om grip te krijgen op je persoonlijke en financiële administratie!

  1. Bewaar al je belangrijke documenten overzichtelijk bij elkaar

Het startpunt van een goede administratie is het verkrijgen van een goed overzicht: zorg dat je al je belangrijke documenten overzichtelijk bewaart en ook meteen kunt vinden. Documenten als je huurcontract, verzekeringspolis, diploma of cijferlijsten gebruik je niet vaak, maar áls je ze nodig hebt, heb je een probleem als je ze kwijt bent! En stel je eens voor: je nieuwe dure laptop gaat al na een half jaar stuk, maar je kunt je garantiebewijs nergens vinden… Zonde! Bewaar daarom alles digitaal op één plek, zodat je altijd en overal beschikking hebt over je bestanden.


  1. Grip op je geld

Heb jij soms ook aan het einde van je geld een beetje maand over? Veel mensen weten niet precies hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoeveel ze uitgeven. Wanneer je al je vaste lasten goed in kaart hebt kan je een betere financiële planning maken voor je toekomstplannen, zoals een huis of auto kopen. Ook kan je misschien meer geld overhouden, waardoor je sneller een leuke vakantie of nieuwe telefoon kunt betalen. Of minder rood staan natuurlijk! Zet je inkomsten en uitgaven dus op een rijtje in een duidelijk financieel overzicht.

  1. Regel dingen op tijd en vergeet geen belangrijke data meer!

Jouw agenda staat vast bomvol. Toch mag je belangrijke deadlines niet vergeten. Een tentamen niet kunnen maken omdat je bent vergeten jezelf in te schrijven? De garantie op je telefoon proberen te claimen, een week na de garantietermijn? Je gaat op reis en komt er op Schiphol achter dat je paspoort net is verlopen? Of je studeert af en zet te laat je studenten-OV stop, waardoor je een fikse boete krijgt. Niet handig! Houd daarom je belangrijke deadlines goed in de gaten en laat jezelf herinneren zodat je deze data nooit vergeet.

Sloddervos? Alles snel en gemakkelijk ByDeHand!

Wil jij al je documenten en papieren in één keer, snel én digitaal op orde krijgen? Dan is ByDeHand.com iets voor jou. Hier sla je al je spullen veilig en gestructureerd op en heb je ze overal bij de hand: op je telefoon, tablet of laptop. Je krijgt ook allerlei tips en herinneringen zodat je weet wat je moet regelen. Bespaar jezelf dus tijd, geld en gedoe en kom niet voor verrassingen te staan.


Ben je 25 of jonger? Dan is ByDeHand voor jou gratis!