Cashbackacties zijn er vandaag de dag in diverse soorten en maten. Om in te spelen op het groeiende leger consumenten dat vooral gebruikmaakt van mobiele apparaten, zijn er bovendien ook diverse cashbackapps ontwikkeld. In dit artikel tonen we je per categorie een aantal van de beste en populairste cashbackacties en -sites.

Cashbackacties bij energiebedrijven

Vind je jouw maandelijkse energierekening aan de hoge kant? En heb je het idee dat het een stuk goedkoper moet kunnen? Dan zou je best eens gelijk kunnen hebben. Er zijn namelijk diverse energieleveranciers die in 2018 uitpakken met interessante cashbackacties.


  • Vandebron biedt op een eenjarig contract met vast tarief een cashbackkorting van 130 euro aan.
  • Eneco komt met een cashback van 175 euro voor een vergelijkbaar contract.
  • De cashbackactie van Oxxio gaat uit van een korting van 180 euro op het vaste tarief van een jaar.
  • Essent biedt zelfs een welkomstkorting van 200 euro aan.
  • De Nuon Powerdeal is een cashbackactie die je een eenmalige korting van 250 euro kan opleveren.

Foto en video

Ben je een verwoede fotograaf of filmer? Dan zijn er ook op het vlak van camera’s en cameratoebehoren mooie cashbacks te scoren. Nikon heeft bijvoorbeeld, ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan, een cashbackactie die nog loopt tot 23 januari van 2018. De cameragigant biedt cashbacks van 30 tot 200 euro aan op een keur aan camerabody’s, objectieven en compactcamera’s. Ben je geen Nikonian maar een Canongebruiker? Niet getreurd, want ook dit merk heeft een wintercashbackactie die nog tot 14 januari aanstaande duurt.

Mobiele telefoons en elektronica

Is je oude telefoon hoognodig aan vervanging toe? Of heb je behoefte aan een tv die echt het allerbeste uit jouw blu-raycollectie haalt? Profiteer dan van een van de cashbackacties die voorzien in een mooie korting op diverse topmodellen uit de stal van Samsung. Bij BCC krijg je tot en met januari 2018 een Galaxy S8 cadeau of honderden euro’s korting als je een QLED-tv koopt. Je hoeft het product na aankoop alleen voor het einde van de maand te registreren. Daarnaast biedt BCC momenteel nog meer interessante kortingen aan op een breed scala aan andere apparaten. Ook Mediamarkt en Sony pakken nog tot eind januari en/of begin februari uit met diverse cashbackacties.

De beste cashbackacties en apps per categorie


Cashback op kleding

Ben je toe aan een nieuwe outfit of een nieuw paar sneakers? Er zijn ook diverse kledingmerken en -shops die cashbacks aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan gerenommeerde merken als Adidas, Nike of Gerry Weber. Bij Cashback XL vind je een handig en uitgebreid overzicht van de modewinkels waar je terecht kunt voor cashbackkorting.

Vakanties en uitjes

Ieder mens heeft op zijn tijd behoefte aan vakantie of een portie ontspanning. Gelukkig zijn er ook veel cashbackacties die mooie kortingen op dagjes uit of weekendjes weg aanbieden. MijnPlus werkt bijvoorbeeld samen met boekingssites en aanbieders als Expedia, Booking.com en Voordeeluitjes.nl en is daarom een goede plek voor het vinden van gunstig geprijsde hotelovernachtingen of arrangementen en uitjes met cashbackkorting. Ook WOWdeal is een interessante optie. Hier zijn de meest uiteenlopende arrangementen te boeken, variërend van diners en hotelarrangementen tot wellnessbehandelingen en kaarten voor de formule 1.

Cashbackapps

Naast speciale cashbacksites zijn er voor de mobiele gebruiker ook een paar interessante cashbackapps.

  • De Scoupy app is een handig hulpmiddel bij het besparen op boodschappen. Met deze cashbackapp vind je alle acties van A-merken die relevant voor jou zijn. De app geeft je de mogelijkheid om cashbacks in de wacht te slepen, deel te nemen aan spaaracties en je mening over bepaalde producten te geven. Na het kopen van een product hoef je alleen maar je kassabon te bewaren. Maak hier een foto van en stuur die op. Vervolgens heb je binnen 48 uur het kortingsbedrag op je rekening staan.
  • De Cashback App van myWorldsolutions biedt cashback bij vrijwel elke aankoop. Met exclusieve aanbiedingen en Shopping Point Deals van diverse Lyoness Loyalty Partners zijn er bovendien tal van mogelijkheden om de kortingen te claimen naast de reguliere Cashbackacties en Shopping Points.
  • De cashbackapps van OrangeBuddies bieden diverse verdienmogelijkheden en exclusieve of persoonlijke acties. De apps kunnen voor de iPhone worden gedownload in de App Store en voor Android-toestellen in de Google Play Store. Zowel reeds actieve als nieuwe cashbackleden kunnen gebruik maken van de apps van OrangeBuddies. De apps bieden alle bestaande mogelijkheden van de cashback concepten en méér. Denk bijvoorbeeld aan exclusieve e-mails of banners en een continue toegankelijkheid.