Met de zomer voor de deur zijn veel jongeren op zoek naar een makkelijke manier om geld bij te verdienen. Die drankjes op het terras betalen nou eenmaal niet zichzelf. Waar vind je een bijbaan waar je zelf je uren kunt indelen en alleen werkt wanneer het jou uitkomt? Juist, nergens. Of je moet online enquêtes gaan invullen. Dan heb je die vrijheid wel.


Wat zijn online enquêtes?

Bedrijven, organisaties en overheid zijn regelmatig op zoek naar meningen van consumenten. Voornamelijk om hun producten of diensten te verbeteren. Het uitzetten van online enquêtes is dan een makkelijke manier om snel resultaten te halen. Over het algemeen doen ze dat niet zelf, maar nemen ze een onderzoeksbureau in de arm. Die bureaus hebben ontzettend veel mensen achter de hand die ze met één druk op de knop kunnen aanschrijven. Zij filteren ook de juiste doelgroep eruit, zodat het bedrijf resultaten krijgt waar ze daadwerkelijk iets mee kunnen.

Wat je ziet gebeuren is dat organisaties steeds meer gericht reclame willen maken. Niet meer met losse flodders schieten om te kijken of er iets aankomt, maar vooraf goed nadenken wat de doelgroep wilt horen. En daar is dus onderzoek voor nodig.

Hoe werkt het invullen van online enquêtes?

Wanneer je besluit om ook online enquêtes in te gaan vullen doorloop je een paar stappen. Dit zijn ze:


Stap 1: Kies het juiste panel

Er zijn heel veel verschillende panels op internet te vinden. Bij een aantal krijg je geen vergoeding, bij de meeste wel. Over het algemeen krijg je tussen de € 0,50 en € 5,- per ingevulde enquête. In uitzonderlijke gevallen € 10,-. Beloven ze meer dan dat, kun je er rustig vanuit gaan dat het geen betrouwbare website is. Waardevollemening.nl, opinieland.nl en i-say.com zijn sowieso betrouwbare websites.

Wat ook opvalt is dat je geen miljonair zult worden met het invullen van online enquêtes. Wanneer je je bij álle panels inschrijft kun je een paar honderd euro per maand verdienen. Alleen moet je er dan wel zo’n beetje dag en nacht mee bezig zijn.

Stap 2: Schrijf je in

Heb je één of meerdere panels gevonden? Dan is het tijd om je in te schrijven. Het inschrijven bij een panel is altijd gratis. Wanneer je geld moet betalen, niet inschrijven en ga op zoek naar een ander bureau.

Vaak worden er veel gegevens van je gevraagd bij het inschrijven. Denk aan geslacht, woonsituatie, werk, leeftijd, gezinssituatie e.d. Aan de hand van deze kenmerken weten de onderzoeksbureaus voor welke enquêtes je in aanmerking komt. Wanneer je dan een enquête ontvangt, weet je ook dat het nuttig voor je is om die in te vullen.


Stap 3: Tijd om enquêtes in te vullen

En nu is het afwachten totdat je de eerste enquêtes in je mailbox ontvangt. Je bepaalt trouwens altijd nog zelf of je meedoet aan de enquête. Het is niet dat je door inschrijving ineens verplicht bent om elke enquête in te vullen die in je mailbox verschijnt.

Stap 4: Incasseren!

Houd er rekening mee dat je bij het overgrote deel van de panels punten spaart per ingevulde enquête. Deze kun je vervolgens inwisselen voor cadeaus of cadeaukaarten. Er zijn maar weinig panels die cash geld uitkeren.

Het invullen van online enquêtes is een leuke en makkelijke manier om een zakcentje bij te verdienen. Je wordt er niet rijk van, je moet er relatief veel tijd insteken, maar aan de andere kant word je betaald om je mening te geven. Voor organisaties kun je echt het verschil maken. Hoe leuk is dat!


Heb jij al ervaring met het invullen van online enquêtes? Laat het ons weten!