Ben je benieuwd of je gebruik kunt maken van de belastingteruggave voor jongeren? Jongeren hoeven in Nederland geen belasting te betalen, eventuele loonbelasting die je betaalt kun je na afloop bij de Belastingdienst terugvragen. Wij zetten de bijbanen voor je op een rij die je het meest opleveren.

Reken nu gratis en in een paar muisklikken uit wat jij kunt terugvragen!


Hoogste inkomsten per uur voor jongeren

We vergeleken 3 populaire baantjes onder jongeren van 16 – 20 jaar. We keken naar het bezorgen van een krant, het werken in de supermarkt en het werken in de horeca. In dit laatste geval ben je het minst goed af, je dient dan de meeste uren te maken om tot een hoog inkomen te komen. Je verdient gemiddeld €4,50 per uur. Werk je in een supermarkt? Dan ontvang je met gemiddeld €4,60 per uur net wat meer, al is het nog geen vetpot. De krantenwijk verdient het best, je ontvangt omgerekend dan zo’n €6 per uur.

Ontvangen loon en betaalde belasting

Zou je bijvoorbeeld dagelijks 1,5 uur kranten bezorgen en dat 6 dagen per week? Dat levert je €216 per maand op, ruim €2.500 per jaar. Je kunt belastingteruggave aanvragen voor het deel loon dat je ontvangen hebt waar je inkomstenbelasting over betaalt, waar met andere woorden geen sprake was van loonheffingskorting. Heb je over het inkomen netjes inkomstenbelasting betaalt? Dat is dan €900 – €1.000 geweest, het bedrag dat je aan het eind van het jaar kunt terugvragen. Is er al loonheffingskorting toegepast? Dan heb je geen belasting betaalt en valt er helaas dus ook niets terug te vragen.

Welke baantjes leveren me belastingteruggave voor jongeren op?

Welke baantjes leveren me belastingteruggave voor jongeren op?

Belastingteruggave voor jongeren aanvragen

Je kunt de belastingteruggave voor jongeren eenvoudig online aanvragen bij de Belastingdienst. Het is verstandig om eerst een proefberekening te maken. De rekenhulp geeft je een indicatie, je kunt vervolgens aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst doen, om de daadwerkelijke aanvragen voor belastingteruggave voor jongeren aan te vragen. Je dient daarvoor in te loggen met je DigID.