Wil jij ook nog belasting terugvragen? In de afgelopen jaren was maart de aangewezen maand om belastingaangifte te doen, maar dit jaar geeft de Belastingdienst je meer tijd. Staatssecretaris van Financiën Wiebes heeft destijds afgekondigd dat je, ook als je vóór 15 april aangifte deed, erop kunt rekenen dat je vóór 1 juli bericht krijgt van de Belastingdienst. Op zijn website laat de Belastingdienst bovendien weten te trachten ook diegenen die voor 1 mei belastingaangifte doen, vóór 1 juli te berichten.

Lukt het jou door omstandigheden ook niet om vóór 1 mei aangifte te doen? Dan kun je tot 1 september uitstel krijgen; vraag dit uitstel vóór 1 mei aan bij de Belastingdienst! Op zijn website laat de Belastingdienst weten te trachten binnen drie maanden een bericht te sturen.


Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Twee soorten berichten: de voorlopige aanslag en de definitieve aanslag

De Belastingdienst verstuurt twee soorten berichten: een voorlopige aanslag en een definitieve aanslag. De voorlopige aanslag laat zien hoeveel belasting jij terugkrijgt of moet betalen; dit wordt berekend op basis van de gegevens die jij zelf hebt ingevuld. De definitieve aanslag wordt pas verstuurd als de Belastingdienst heeft gecontroleerd of de gegevens die jij hebt ingevuld, juist zijn.

Wanneer krijg jij bericht van de Belastingdienst?

Wanneer krijg jij bericht van de Belastingdienst?

Wanneer wordt de belastingteruggave op jouw rekening gestort?

Volgens de Belastingdienst kun je je belastingteruggave binnen een paar dagen nadat je bericht hebt gekregen, op jouw rekening verwachten. Als je belastingaangifte hebt gedaan, dan kun je dus eerst rustig wachten op een bericht van de Belastingdienst, voor je op je rekening gaat checken of er al geld is gestort.

Doe eenvoudig belastingaangifte via Hoeveelkrijgjij.nl!

Belastingaangifte ingewikkeld? Scholieren en studenten kunnen eenvoudig belastingaangifte doen via Hoeveelkrijgjij.nl. Omdat Hoeveelkrijgij.nl een geregistreerd en gecertificeerd belastingconsulent is, kunnen wij jouw belastingaangifte het hele jaar door en voor de afgelopen vijf jaar – 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 – verwerken. Bovendien hebben we speciaal voor jou een handige online rekentool ontwikkeld, waarmee je gratis en snel kunt berekenen hoeveel belasting jij terugkrijgt! Maak dus snel van deze luxe gebruik!