Heeft u kinderen van onder de 18? In het schooljaar 2015-2016 worden verschillende wijzigingen doorgevoerd als het gaat om de bijdragen die ouders ontvangen voor de (kosten van) de opvoeding van hun kind(eren). Deze wijzigingen hebben mogelijk invloed op uw persoonlijke financiële situatie. Als belangenbehartiger van jongeren wil Hoeveelkrijgjij.nl ook ouders graag helpen de maximale financiële ondersteuning voor hun kind te krijgen. En om die reden zetten we de belangrijkste wijzigingen hier voor u op een rijtje.

Klik hier voor de gratis online rekentool!


Schooljaar 2015-2016: tegemoetkoming ouders afgeschaft!

In het schooljaar 2015-2016 bestaat de tegemoetkoming ouders niet meer. Het kindgebonden budget vangt haar taak op en wordt hiertoe verhoogd. De belangrijkste bijdragen die ouders anno 2016 voor de opvoeding van hun kind kunnen ontvangen, zijn het kindgebonden budget, de kinderbijslag en de kinderopvangtoeslag. Aangezien Hoeveelkrijgjij.nl zich richt op jongeren, gaan we er voor het gemak vanuit dat u niet meer bent geïnteresseerd in de kinderopvangtoeslag, en we richten ons nu op het kindgebonden budget en de kinderbijslag.

1 januari 2016: het kindgebonden budget wordt verhoogd!

Wilt u berekenen op hoeveel kindgebonden budget u met ingang van 1 januari 2016 recht hebt? Gebruik dan de rekenhulp van de Belastingdienst. De voorwaarden om voor een kindgebonden budget in aanmerking te komen vindt u hier*. De hoogte van het kindgebonden budget is persoonlijk en wordt berekend op basis van het (gezamenlijk) inkomen van de ouder(s); alleenstaande ouders krijgen een extra bijdrage.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

*Let op: u kunt de rekenhulp niet gebruiken als u negen of meer kinderen hebt, of als u in het buitenland woont; het voor u berekende budget is niet betrouwbaar!


Kinderbijslag

Alhoewel de kinderbijslag zelf weinig is veranderd, kan de kinderbijslag voor u, als ouder(s) van een of meerdere jongeren, dit jaar wel veranderen:

  • Is uw kind 16 geworden? Dan mag het niet meer onbeperkt bijverdienen, maar maximaal €1.266,- per kwartaal en met vakantiewerk in de zomervakantie nog eens €1.300,- extra. Als de inkomsten van uw kind hoger zijn, dan vervalt de kinderbijslag voor dat betreffende kwartaal. U dient dit dan door te geven aan de Sociale verzekeringsbank!
Tegemoetkoming ouders, kindgebonden budget en kinderbijslag

Tegemoetkoming ouders, kindgebonden budget en kinderbijslag

En uw kind?

Heeft uw kind inkomsten uit een (bij)baan of betaalde stage? Let erop dat uw zoon of dochter geen geld laat liggen, en wijs hem of haar op de mogelijkheid belastinggeld terug te vragen bij de jaarlijkse belastingaangifte. Op Hoeveelkrijgjij.nl kan uw kind gratis en vrijblijvend berekenen of en op hoeveel belastingteruggave hij of zij recht heeft, en is ook de belastingaangifte daarna met één druk op de knop geregeld!