De periode net voor de vakantie is voor veel jongeren een prettige, zij krijgen veelal vakantiegeld uitgekeerd en kunnen mogelijk rekenen op een belastingteruggave. Krijg je zelf geld terug van de Belastingdienst en wil je dat graag op een spaarrekening zetten? Zorg er dan voor dat je de mogelijkheden kent, een reguliere (internet)spaarrekening vormt niet altijd de beste keuze.

Klik hier voor de gratis online rekentool!


De rente staat op dit moment laag, waardoor een spaarrekening relatief weinig oplevert. Het is de moeite waard om voor het geld uit de belastingteruggave voor jongeren een ander doel te zoeken, mits je het op korte termijn niet nodig hebt natuurlijk. Wil je van het geld graag op vakantie? Dan kun je het wel gewoon op een spaarrekening zetten, je voorkomt daarmee dat het geld ‘vast’ komt te staan en je er tijdens je vakantie niet bij kunt.

Slim sparen met de belastingteruggave voor jongeren

Slim sparen met de belastingteruggave voor jongeren

Spaardeposito met hogere rente

Indien je het geld uit de belastingteruggave voor jongeren niet direct nodig hebt is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een spaardeposito. Je kiest daarmee voor een geblokkeerde spaarrekening, bijvoorbeeld voor een periode van een paar maanden, een jaar of enkele jaren. De rente kan op die manier oplopen tot 2,3% per jaar, flink meer dan de 1 – 1,5% die veel banken bieden op een reguliere spaarrekening. Houd er rekening mee dat je het geld in de tussentijd niet zomaar op kan nemen, de bank beloont je voor het feit dat je het geld op de rekening laat staan.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Vaste of variabele rente

Je kunt een spaardeposito openen met een vaste of een variabele rente. Een vaste rente biedt de meeste zekerheid over de opbrengsten, maar is doorgaans wat lager dan de variabele rente. Met name nu de rente laag staat is het de moeite waard om voor langere perioden wat risico te nemen. Loopt de rente op en heb je een variabele rente gekozen binnen je spaardeposito? Dan kun je daar mooi van profiteren, waardoor het geld uit de belastingteruggave voor jongeren je net wat meer rente op zal leveren.