Uit onderzoek blijkt dat middeling zo’n 300.000 Nederlanders jaarlijks enkele honderden tot duizenden euro’s kan opleveren. Echter, vanwege de onbekenheid wordt er maar door circa 10.000 mensen gebruik van gemaakt. Onderzoek wijst uit dat van deze 300.000 gegadigden circa 90.000 starters zijn.

Berekenen hier gratis jouw middeling teruggave uit!


Geld terug van de Belastingdienst? Klinkt goed, maar wat is middeling nou precies?

Middeling is er voor mensen met een wisselend inkomen. In Nederland kennen wij een progressief Belastingstelsel. Dit betekent dat de totaal verschuldigde belasting toeneemt als percentage van het inkomen naarmate het inkomen hoger wordt. Met middeling bereken je het gemiddelde inkomen over 3 jaar. Vaak zal het gemiddelde inkomen in een lager belastingtarief vallen dan het hoogste inkomen in deze periode. Hierdoor heb je meer belasting betaald dan je over dat gemiddelde inkomen had moeten betalen. Het verschil kun je terugkrijgen van de Belastingdienst.

Wat is Belasting Middelen?

Wat is Belasting Middelen?

Vanwege steeds kortere arbeidsovereenkomsten meer zelfstandigen en werkloosheid is de verwachting dat het aantal van 300.000 mensen die jaarlijks aanspraak kunnen maken enkel zal toenemen.