Ken je de mogelijkheid tot belastingmiddeling, waarmee je ervoor zorgt dat je mogelijk geld terug kunt krijgen van de Belastingdienst? Wanneer je sterk wisselende inkomens hebt varieert de belastingdruk op je inkomen. De Belastingdienst biedt je de mogelijkheid om wisselende inkomens te middelen, zodat er een gelijkmatige belastingdruk ontstaat die in veel van de gevallen een paar honderd euro voordeel op kan leveren.

 Laat hier gratis jouw teruggaven van middeling uitrekenen, geheel vrijblijvend!


Wisselingen in het inkomen

Kom je net van school en heb je 1 of 2 jaar gewerkt of ben je ondernemer en wisselt het inkomen daardoor vaak? In die gevallen is de kans groot dat je het ene jaar veel belasting hebt betaalt, terwijl je dat in een eerder jaar nog niet of nauwelijks deed. Met name wanneer je op school zit betaal je over het algemeen geen belasting, het verschil naar een werkzame carrière is dan groot. De belastingdruk neemt enorm toe, door deze te middelen ontstaat er een lager gemiddelde en is het mogelijk om op de totale belastinglasten te besparen.

Belastingmiddeling interessant voor zowel jongeren als ouderen

Belastingmiddeling interessant voor zowel jongeren als ouderen

Hogere belastingdruk

Een hogere belastingdruk leidt tot hogere belastinglasten, omdat we in Nederland te maken hebben met een progressief belastingstelsel. Naarmate het inkomen stijgt neemt het percentage inkomstenbelasting toe. Door de inkomens van meerdere jaren te middelen ontstaat er een gemiddelde waar de pieken uit zijn. Het voordeel daarvan is dat de pieken met een hoge belastingdruk verdwijnen, waardoor het gemiddelde percentage aan belasting af zal nemen. Belastingmiddeling maakt het op die manier mogelijk om geld terug te vragen van de Belastingdienst.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Verzoek tot middeling indienen

Wil je een verzoek tot middeling indienen, om ervoor te zorgen dat je geld terug kunt krijgen? Het is van belang om de inkomens van 3 jaar te middelen. Aan de hand daarvan kun je de gemiddelde belastingdruk uitrekenen en nagaan wat het bedrag aan belasting is dat je zou moeten hebben betaald. Heb je als het gevolg van pieken in je inkomen meer belasting betaald? De Belastingdienst zal het verschil naar je overmaken, minus een drempel die de dienst inhoudt om te voorkomen dat een ieder zich al voor kleine schommelingen meldt.


 Laat hier gratis jouw teruggaven van middeling uitrekenen, geheel vrijblijvend!

Heb je een vraag? Stel hem hieronder? Onze experts helpen je graag en delen hun kennis gratis!